Följa

SGF:s tidigare ordförande har avlidit

Svenska Golfförbundets tidigare ordförande Christer Örning har avlidit efter en tids sjukdom. Örning blev 70 år.

Text: Karin Klarström • 2015-01-19 Uppdaterad 2015-01-19

Christer Örning tog plats som ordförande för Svenska Golfförbundets styrelse 2001 och efterträdde därmed Ulf Laurin på posten. Örning från Örkelljunga hade dock erfarenhet av det golfpolitiska arbetet sedan tidigare, inte minst från tiden som ordförande i Skånes golfdistriksförbund.

Samma vår som Örning tog plats på den högsta beslutande posten inom Svenska Golfförbundet anställdes också Mats Enquist som generalsekreterare för förbundet, och han minns Örning med saknad:

– Jag kommer att sakna Christer. Han hade ett stort hjärta och var verkligen duktig på den folkliga delen. Örning var en väldigt varm person. På stora golftävlingar jagade andra de stora stjärnorna, men Christer gick till funktionärerna och kollade hur de hade det i stället. Det är typiskt Christer. Han kunde gå förbi Tiger Woods för att prata med funktionärerna.

När Örning lämnat över ordförandeklubban till efterträdaren Björn Nordberg vid Förbundsmötet 2006 lade han mer tid på det politiska arbetet.

Efter flytten från Örkelljunga, och den politiska karriären där, fortsatte han sin politiska bana för moderaterna i nya hemkommunen Ängelholm. Han röstades in i kommunfullmäktige vid valet 2010 och blev sedan omvald i september 2014. Örning jobbade med politiken in i det sista, men missade på grund av sjukdomen fullmäktigemötet i december.

– Han var väldigt omtyckt. I sin roll som ordförande i tekniska nämnden var han aldrig rädd för att ta kontakt med medborgarna. Om någon ringde och hade en synpunkt på någonting åkte han alltid ut och kollade hur det låg till. Han var inte rädd för att ta tag i problemen, säger Sven-Ingvar Borgquist, ordförande i moderaterna Ängelholm.

 


Text: Karin Klarström • 2015-01-19
FöljaNyheter
Scroll to Top