Pernilla Lindberg öppnade säsongen med en stabil rond. Foto: Getty Images (arkivbild)

Följa

”Kul att vara igång”

Fyra svenskor är på plats för säsongens första LPGA-tävling. Och det blev en tuff start för tre av dem. Pernilla Lindberg är dock nöjd.

Text: Karin Klarström • 2015-01-29 Uppdaterad 2015-01-29

Coates Golf Championship

Bild 1113191

Spelplats: Ocala Golf, Florida
Speldatum: 28-31 januari 2015 
Prissumma: 1 500 000 us dollar 

StartfältAktuell ställning

Äntligen var det dags för världens bästa damer att damma av tävlingsnerverna och dra igång säsongen 2015. Alla var på plats i Florida för debut på nya tävlingsbanan Golden Ocala Golf och det blev en tuff start. Den iskalla morgonen följdes av en blåsig dag på banan.

En av de som startade veckan bäst var Pernilla Lindberg, som inledde årets första rond med att spela upp sig i topp 10.

– Det kändes stabilt och bra. Jag satte mig inte i mycket problem alls. Närspelet kunde kanske ha varit lite bättre, jag kunde ha varit lite närmare pinnen. Men jag missade inte många greener och jag rullade puttarna bra, så det var stabilt, säger hon till Svensk Golf.

Ocala Golf är en banan som sticker ut genom att ha en rad replikahål, det vill säga rena imitationer av andra banors kända mästerverk. Här finns Amen Corner från Augusta National, här finns också hål som hämtat inspiration från Old Course i St Andrews.

– Det var nog dagens bästa slag, på “Road Hole”, den här banans 13:e. Det spelades riktigt långt och in i vinden. Jag lyckades rädda par genom en bra up and down över “Road bunker”, så det är jag väldigt nöjd med, säger Lindberg.

Efter fyra birdies och två bogeys för 70 slag (-2) landade Lindberg på delad tiondeplats i en rond som inte är helt färdigspelad på grund av mörker.

Hur känns det att vara igång igen?
– Ska jag vara ärlig hade jag gärna haft en vecka till ledigt. Det var en otroligt lång säsong förra året och jag hade lätt kunna ha lite mer vila. Men samtidigt har jag jobbat hårt de senaste veckorna hemma i Florida så det är kul att se var spelet är. Det är kul att vara igång.

Vad har du jobbat på?
– Jag har jobbat på en del tekniska detaljer, förändringar som jag jobbar på långsiktigt. Just nu är det framförallt att få en kortare, mer kompakt sving som ska leda till stabilare spel.

Nytt för i år är också att hon utökat sitt team med en osteopat från Australien. En osteopat jobbar med behandlingar, som en mix mellan sjukgymnast och kiropraktor, och nu får hon dagliga behandlingar.

– Det är en investering i kroppen så att den ska hålla hela vägen. Det ska bli intressant att se hur kroppen känns på sikt, säger Lindberg.

Inför veckans säsongsstart har mycket fokus av naturliga skäl riktats mot de högst rankade, Inbee Park, Lydia Ko, Stacy Lewis med flera. Och det blev en spännande start för många andra heta namn.

Amerikanskan Stacy Lewis inledde med en 66-rond, och gick upp i topp av ledartavlan. Där har hon sällskap av landsmaninnan Jessica Korda och spanjorskan Azahara Muños på -6. Världstvåan Lydia Ko är två slag bakom och världsettan Inbee Park startade med en 71-rond (-1).

Ytterligare tre svenskor är på plats i Florida för säsongsstarten. Ingen av dem lyckades gå under par. Anna Nordqvist summerade sin rond till 74 slag efter att ha haft en tuff sista nia. Efter första nio var hon två under par, men tvingades summera fyra tappade slag på sista nio och ett slutresultat över par. Ett slag sämre är Caroline Hedwall efter 75 (+3), och Karin Sjödin inledde med 77 (+5). Samtliga svenskor hann spela färdigt sina ronder.


Text: Karin Klarström • 2015-01-29
FöljaNyheter
Scroll to Top