Kristoffer Broberg är tillsammans med Alex Norén på tionde plats Foto: Getty Images – arkivbild

Följa

Jämnt i toppen i Doha

Det är väldigt många som har chanson i Doha. Över 40 spelare spelare finns inom fem slag från ledningen. Bäst bland svenskarna är Alex Norén och Kristoffer Broberg som delar tiondeplatsen.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-22 Uppdaterad 2015-01-22

TV-tider

Bild 1113109

Torsdag: 7:30 – 10:30 12:00 – 15:00
Fredag: 10:30 – 14:30
Lördag: 10:00 – 14:30

Commercial Bank Qatar Masters

Bild 1113110

Bana: Doha Golf Club
Speldatum: 21 – 24 januari
Prispengar: 2,5 miljoner dollar

Startfält / Starttider
Race to Dubai
Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: Bra start av svenskarna

Det var återigen nästan ingen vind i Doha under den andra rundan. Det gjorde att scorerna återigen var låga. Men ingen lyckades dra ifrån i täten. Leder nu gör sydafrikanerna George Coetzee och Branden Grace tillsammans med Bernd Wiesberger på nio under par.

Gårdagens bästa svenskar fortsätter att följas åt. Både Alex Norén och Kristoffer Broberg gick runt på 71 slag på fredagen och delar nu tiondeplatsen. Noréns dag förstördes något när han gjorde dubbel på det femtonde hålet. Men han kom tillbaka med två raka birdies. De är båda sex under par.

Men dagens svensk var Johan Carlsson. Efter att ha startat tävlingen med 74 slag och utan en enda birdie. Men på fredagen lossnade det. 65 slag och avancemang till 21:a plats, fyra slag från ledningen.

– Jag stod på rangen tills det blev mörkt igår och försökte hitta problemet med min sving. Jag var tvungen att ändra något eftersom jag slagit bollen sämre än någonsin. Jag ändrade greppet och idag slog jag bättre utslag och kom närmare flaggan. Dessutom puttade jag bra, berättar han för Svensk Golf.

Johan är inne på sitt andra år på touren efter att ha lyckats att etablera sig på touren under förra säsongen.

– Andra säsongen på touren är givetvis lika kul. Om inte roligare. Man vet mer vad som kan förväntas på olika tävlingar och det ger trygghet. Att ha spelat många av banorna är givetvis en fördel gentemot innan. Jag kan planera ganska så enkelt i och med att jag har en bra kategori i år.

32:a är Magnus A Carlsson på fyra under par. Ett slag sämre är Henrik Stenson. Världstvåan har inte fått spelet att helt lossna under 2015. Även Robert Karlsson kom in på rätt sida kvalgränsen, som blev ett under par. 

Chopra storspelar i kvalet
PGA: Birdiefesten har börjat

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-22
FöljaNyheter
Scroll to Top