5de43ba10d7ce

Tournytt

Sagström: ”Det har varit en bergochdalbana”

Madelene Sagströms rookiesäsong har kommit halvvägs. Nu laddar hon för veckans major.

Text: CM Hellsten • 2017-06-27 Uppdaterad 2019-12-12
Sagström: ”Det har varit en bergochdalbana”

Under Meijer LPGA Classic i Michigan för två veckor sedan spurtade Madelene Sagström under söndagen och den avslutande 65-ronden gav henne en fjärdeplats i turneringen. Det var hennes personbästa på LPGA Tour.

I genrepet inför veckans majortävling blev det en missad cut för Madelene Sagström.
Fjolårets stjärna på Symetra Tour har nu hunnit halvvägs in på sin rookiesäsong på LPGA.
– Det har varit väldigt mycket upp och ner. Det har gått från att ha känts riktigt dåligt till att kännas riktigt bra så det har varit en liten bergochdalbana men nu känner jag mig på g. När allt stämmer så klickar det och jag kan gå ut och prestera och spela mot de bästa. Första halvan av säsongen har varit otroligt rolig, väldigt lärorik och en stor anpassning, säger Madelene Sagström till svenskgolf.se/wp.

Därför har Sagström en sten (!) i golfbagen

Hur går tankarna inför KPMG Womens PGA Championship?
– För mig känns det inte så annorlunda att vara här utan det är som en vanlig tävling. Det ser ut ungefär som när vi åker till andra ställen, det är samma uppsättning och samma spelare. Jag ska gå ut och spela min golf som vilken tävling som helst. Jag lägger lite mer fokus på träning den här veckan eftersom jag behövde vila upp mig förra veckan, säger Madelene Sagström till svenskgolf.se/wp.

Om två veckor spelas nästa major – US Womens Open. Madelene Sagström är ännu inte inne i tävlingen utan står på reservlistan.
Madelene Sagströms starttider i KPMG Womens PGA Championship hittar du här. 


Text: CM Hellsten • 2017-06-27
TournyttLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top