Alexander Norén gjorde en bogeyfri inledningsrunda av Dubai Desert Classic Foto: Andrew Redington/Getty Images

Följa

Haninge-duon i slagläge

I närmast perfekta förhållande svingades årets upplaga av Dubai Desert Classic igång och det stod tämligen omgående klart att det var röda siffror i pluralis som krävdes om man ville ha en plats på ledartavlan.

Text: Daniel Eriksson • 2015-01-29 Uppdaterad 2015-01-29

Tidigare artiklar

Inför: Het duell i Dubai

Omega Dubai Desert Classic

Bild 1113267

Spelplats: Emirates GC, Dubai
Speldatum: 29 jan -1 februari 2015 
Prissumma: 2 650 000 us dollar 

StartfältAktuell ställning

Tevetider

Bild 1113268

Fredag: 07.00 – 10.00 och 11.30 – 14.30

Lördag: 10.00 – 14.00

Söndag: 09.30 – 14.00

För svenskt vidkommande var det den ruskigt spelsugne Alexander Norén som lyckades bäst inom det området. Efter att ha fått fjolårssäsongen spolierad av en efterhängsen handledsskada har han de senaste två veckorna med besked visat att formen är i antågande. 37:e platsen i Abu Dhabi följdes upp med en finfin niondeplats i Qatar förra veckan efter en prydlig 65:a under finalvarvet. Och torsdagens runda inleddes precis i samma stil, med en birdie redan på trean. Tre birdies till hann 32-åringen med innan han satte sin kråka på ett snyggt och bogeyfritt scorekort på 68 slag.  

Men Alexander var inte den enda Haninge-spelaren som visade framfötterna. Kristoffer Broberg ville inte vara mycket sämre han och efter att ha vänt på tre under par, hade han en riktig kanonrunda i antågande. Dubblar på trean och fyran (“Kotte” började på hål 10) grusade planerna om en plats bland de allra främsta på leaderboarden, men 69 slag räcker till en delad 30:e plats och slagläge inför fortsättningen av tävlingen.

Bäst av alla idag var den formtoppade österrikaren Bernd Wiesberger som tycks vara inne i sitt livs form. Redaktör Franzen varnade för Wien-sonen redan i sin inför-artikel innan tävlingen och flaggorna tycks söka sig till bollen – och inte tvärtom – när 29-åringen attackerar greenerna numera. Med fem birdies de avslutande sex hålen svepte han fältet och är med sina 64 slag i ensam ledning.

– Det var en stabil avslutning sista nio måste jag säga. Inledningsvis hade jag lite problem att hitta tempot på greenerna. De var betydligt långsammare än jag trodde, men när jag väl fick kontroll på dem, kunde jag rulla i några birdies, säger den tvåfaldige segraren på Europatouren till tävlingens hemsida.

Dagens vassate treboll var dock den med Martin Kaymer (67), Andy Sullivan (65) och Rory McIlroy (66). 18 under par är starka papper, men trots detta var den nordirländske världsettan inte helt nöjd.

– För min del får det gärna blåsa lite mer så att banan blir en tuffare utmaning. Jag spelar hellre i lite sämre förhållanden vädermässigt än de vi hade idag. Jag skulle blivit otroligt besviken om jag hade gjort över 68 slag idag med tanke på vädret.

Om Henrik Stenson håller med om det påståendet låter vi vara osagt. Men efter att ha små-bråkat lite med puttern under dagens runda kunde världstvåan ändå se tillbaka på en stabil 70-runda.

– En frustrerande dag på greenerna. Det var mycket grain vilket gjorde dem väldigt svårlästa. Dock var spelet tee till green bra, säger världstvåan till Svensk Golf. 

Bland övriga svenskar noterar vi Magnus A Carlsson, Niclas Fasth, Robert Karlsson och Johan Carlsson alla ett under par, där Magnus 71:a sticker ut mest efter tre bogeys de fyra första hålen. Mikael Lundberg hade det tuffare med sina 74 slag.

Den dubbla titelförsvararen Stephen Gallacher då? Tja, han var på allvar på väg att utmana Wiesberger om platsen överst på leaderboarden, men ett vattenbesök på det avslutande par fem-hålet gjorde att han fick nöja sig med en 66:a. Fast det är klart, har man en snittscore på 66,9 de tre senaste åren på Majlis Course kanske inte det är så spektakulärt…


Text: Daniel Eriksson • 2015-01-29
FöljaNyheter
Scroll to Top