Haas lyckades ta sig ur det läget på det sista hålet och vinna tävlingen Foto: Getty Images – Jeff Gross

Följa

Haas vann Humana

Det blev Bill Haas som vann Humana Challenge. I den täta resultatlistan lyckades han vinna med ett slag före fem spelare. David Lingmerth slutade 24:a.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-26 Uppdaterad 2015-01-26

TV tider

Bild 1113164

Fredag: 21.00 – 01.00
Lördag: 21.00 – 01.00
Söndag: 21.00 – 01.00

Humana Challenge

Bild 1113166

Speldatum: 22 – 25 januari
Banor: La Quinta, Nicklaus Private och Palmer Private
Prispengar: 5,7 miljoner dollar

Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Inför: Franzén: “Är Phil glad så är jag glad”
Rond 1: Birdiefesten har börjat
Rond 2: Kuchar upp i ledningen
Rond 3: Åtta spelare inom ett slag

Inför den sista rundan var det åtta spelare inom ett slag och väldigt många som hade chansen. Och den sista rundan blev lika jämn som man kunnat förutspå.

Men till slut blev det Bill Haas som vann. Han tog sig upp i ledningen med en eagle på det sjätte hålet och släppte den sedan inte. Han gjorde en viktig birdie på det sextonde hålet och kom till det artonde hålet med ett slags ledning. Trots att hålet är en bra birdiechans blev det lite dramatik. Haas utslag hamnade i bunkern, med bollen högt över fötterna. Han lyckades komma tillräckligt långt för att kunna göra ett par och ta sin andra vinst i tävlingen. Den senaste kom 2010.

Han har tagit det lugnt under de senaste månaderna för att läka en handledsskada som han spelat med under stora delar av förra säsongen.

– Om du sagt förra veckan att jag skulle vinna, hade jag skrattat åt dig. Men jag kom hit och arbetade hårt förra veckan och jag lyckades slå slagen på söndagen. Det är en skön känsla, sa vinnaren till tourens hemsida.

Ett slag efter Haas slutade Matt Kuchar, Charley Hoffman, Brendan Steele, Sung Joon Park och Steve Wheatcroft. Matt Kuchar hade en jättechans att ta sig till särspel på det artonde hålet men lyckades inte göra birdie trots att han var uppe vid green på två slag.

Rookien Justin Thomas gick för andra veckan i rad i ledarboll. Den långtslående 21-åringen hade också en bra chans att vinna men slog i vattnet med en wedge från fairwaybunkern på det sextonde hålet och gjorde dubbelbogey. Han slutade två slag efter på delad sjunde plats. Han har nu tre placeringar bland de sju bästa den här säsongen.

David Lingmerth avslutade med 68 slag och slutade på 24:e plats.

 

ET: Grace vann i Doha
ASIAN: Chopra vann kvalet

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-26
FöljaNyheter
Scroll to Top