Daniel Chopra sänkte det mesta på greenerna under fredagens rond. Foto: Getty Images

Följa

Gyllene läge för Chopra

Daniel Chopra är inte helt nöjd med spelet. Trots detta är han i ensam ledning i Asienkvalet efter 67-68-68.

Text: Karin Klarström • 2015-01-23 Uppdaterad 2015-01-23

Asian Tour: Finalkval

Aktuell ställning

En glöhet putter räddade Daniel Chopras fredag i Thailand. Det sa svensken efter att ha gått i mål med sin andra raka 68-rond och säkrat ensam ledning i det snart avslutade finalkvalet till 2015 års säsong på Asientouren.

– Jag spelade inte alls så bra idag som jag gjorde de första två dagarna när det handlar om spelet från tee till green, men min putter var otrolig idag! Den var nästan perfekt. Jag satte det jag behövde sätta, sa Chopra till tourens hemsida efter ronden, som enbart krävde 24 puttar.

Nu har han skaffat sig bästa möjliga läge inför lördagens finalrond. Topp 40 i kvalet får tourkort för fortsättningen av säsongen, och han medger att han nu har lite marginal.

– Men man vet aldrig vad som kan hända. Jag hoppas att jag kan sluta i topp, men om inte det händer så ska jag i alla fall klara kortet, sa 41-årige Chopra.

Med sina 202 slag efter tre ronder är han -12 i förhållande till par på de två tävlingsbanorna. Det är ett slags marginal ned till närmaste konkurrent, amerikanen John Catlin.

Fem slag efter Chopra ligger näste svensk, Flommens Niclas Johansson. Johansson har också levererat tre stabila ronder, 68-70-69 och är nu ensam femma i tävlingen.

Krister Eriksson är på sin delade 56:e plats en bit nedanför strecket och har därmed en del jobb kvar att göra för att på lördagen ha en chans att slåss om tourkortet. Oskar Arvidsson och Malcolm Kokocinski på 99:e respektive 101:a plats ligger i botten av tabellen efter tre ronder.

PGA: Kuchar upp i ledningen
ET: Kvartett delar ledningen

Text: Karin Klarström • 2015-01-23
FöljaNyheter
Scroll to Top