Följa

Sverige 9:a i Pojk-VM

VM i Japan slutade med en 9:e placering för de svenska pojkarna som anlände till tävlingen med högre förhoppningar på spelet. Ett glädjeämne är Marcus Kinhults spel som räckte till delad 4:e plats i den individuella klassen.

Text: Marcus Lindgren • 2013-06-23 Uppdaterad 2013-06-23

Tolv landslag var på plats i Japan för att göra upp om titeln i Pojk-VM. För svensk del slutade tävlingen med ett resultat på totalt +1, 15 slag från segrande Venezuela.

– Sammanfattningsvis så är vi inte nöjda med vår placering och prestation som lag betraktat, säger coach Jonnie Eriksson till Svensk Golf. Vår målsättning var att alla skulle prestera på topp, det var en av fyra spelare som gjorde det. Vi vet att våra spelare är bra nog om de presterar på topp för att vara med och slåss om medaljer.

Förväntningarna på det svenska laget var högt ställda inte minst med tanke på Sveriges triumf i fjolårets Pojk-EM på hemmaplan, men även om resultaten den här gången uteblev har Japan-äventyret varit lärorikt för de unga talangerna.

– Killarna har lärt sig massor, de har fått möjligheten att mäta sig mot de bästa juniorspelarna i världen. Det är ett utmärkt ställe att träna på att förbereda sig inför stora tävlingar i framtiden. Detta år trots att allt bara är ett steg på vägen mot att prestera på högsta tournivå.

Bäst av de blågula spelarna lyckades Skaftös Marcus Kinhult som med sitt resultat på -7 slutar tävlingen på en fin 4:e plats.

– Marcus Kinhult gör en väldigt bra tävling, säger Eriksson. Han slutar på en meriterande 4:e plats. Han är dessutom yngst i vårt lag och gör mästerskapsdebut.

Inom kort väntar ännu en stortävling för de svenska laget, och denna gång går resan till Skottland.

– Nästa utmaning är EM i Aberdeen. Där ska vi försöka försvara vår titel från förra året. Det är även en chans att kvala in till nästa års VM. EM spelas på Murcar Links som är en tuff linksbana med djup ruff. Två av spelarna som spelade VM kommer att vara med där (Tobias Eden och Marcus Kinhult) övriga spelare EM-laget är Fredrik Nilehn, Jesper Olsson, Hampus Nilsson och Adam Blomme. Vi kommer att ha ett EM-läger i samband med JSM Slag på Vasatorp kommande vecka.

Läs mer om Pojk-VM i landslagsbloggen


Text: Marcus Lindgren • 2013-06-23
FöljaNyheter
Scroll to Top