Sergio Garcia och Peter Hanson under 2010 års Abu Dhabi Championship. Foto: Getty Images

Följa

Hanson och Garcia klara för Ryder Cup

Medan Sergio Garcia bärgade segern i Wyndham Championship satt Peter Hanson hemma och räknade på olika utgångar i kriget om Ryder Cup-poängen. Och när sista putten rullades i på Sedgefield Country Club blev både svensken och spanjoren slutligen helt klara för det europeiska laget.

Text: Eric Franzén • 2012-08-20 Uppdaterad 2012-08-20

Sergio Garcia fick lämna den dränkta banan efter bara några hål när söndagens rond bröts. När spelet återupptogs på måndagen hade spanjoren haft ytterligare en natt på sig att grubbla på vad som egentligen stod på spel. 
Dels hans första titel på PGA Tour sedan 2008 års The Players Championship.
Men också en möjlighet att säkra en plats i Europas Ryder Cup-lag.

Alla eventuella frågetecken kring om Garcia skulle klara av denna mäktiga uppgift skingrades dock under andra nio – där den stark slutspurten med birdies på hål 15, 16 och 17 säkerställde den hett eftertraktade segern. En fin avslutning gjorde också Carl Pettersson, som landade på en delad fjärdeplats efter att han klättrat till 14 under par med en eagle på hål 15. 

Samtidigt satt Peter Hanson hemma på Lake Nona i Florida och räknade på möjliga poängmässiga scenarior i kampen om de sista platserna i Europas Ryder Cup-lag. Strax efter att tävlingen var klar konstaterade Hanson att poängen troligen fallit ut till hans fördel, i och med att Nicolas Colsaerts slutade delade sjua. 

– Nu väntar jag på besked från någon som kan räkna. Enligt min uträkning ska det vara 100 procent, men jag litar inte på min egen matte, meddelade Hanson då.

En stund senare kom bekräftelsen. Peter Hanson hade säkrat en biljett till Medinah i slutet av september, och ingår för andra gången i rad i Europas Ryder Cup-lag.

– Det känns så j-vla skönt. Det har blivit lite osäker väntan här under dagen, säger Peter Hanson. 

Hanson behöver nu inte åka över till Gleneagles i Skottland för veckans tävling på European Tour, som han tidigare anmält sig till. Istället väntar en träningsvecka i USA innan Peters nästa svep i Europa tar vid.

– Jag kommer att spela tävlingarna i Schweiz och Holland. Men fokus kommer också och ligga på att nå bra form till Ryder Cup. Att vara förberedd sig till 100 procent när man kommer dit – också mentalt och fysiskt. 

Följande nio spelare är därmed klara för Europas Ryder Cup-lag: Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Paul Lawrie, Francesco Molinari, Luke Donald, Lee Westwood, Sergio Garcia och Peter Hanson. 

–  Det känns fantastiskt att spela Ryder Cup för andra gången. Riktigt häftigt, understryker Peter Hanson.


Text: Eric Franzén • 2012-08-20
FöljaNyheter
Scroll to Top