Holländaren Luiten fortsatte att spela bra och leder nu på Diamondbanan Foto: Getty Images

Följa

Luiten leder i Österrike

Holländaren Joost Luiten leder europatourtävlingen i Österrike. Halvvägs är han ett slag före en trio spelare. Bästa svensk är Jacob Glennemo på delad tolfte plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-06-07 Uppdaterad 2013-06-07

TV-tider

Bild 1121232

Fredag: 14.00 – 18.00

Lördag: 13.00 – 17.00

Söndag: 13.00 – 17.00

Lyoness Open powered by Greenfinity

Bild 1121233 

Speldatum: 6 – 9 juni
Bana: Diamond Country Club
Prispengar: 1 miljon Euro
Titelförsvarare: Bernd Wiesberger

Startfält
Starttider
Race to Dubai
Aktuell ställning

Läs även:

Tennisettan peggar upp
63 av Lewis
Luiten leder i Österrike

Solen sken återigen på fredagen på Diamondbanan. Det gjorde att scorerna blev låga och att det blev tätare i toppen. Holländaren Joost Luiten leder nu på elva under par. Han följde upp sin inledande 65:a med 68 slag.

– Det var bra. Jag slog upp flera inspel nära pinnen. Jag satte inte lika många puttar som igår men är nöjd med scoren. På den här banan kommer man att göra bogeys men det finns också många birdiechanser, sa 27-åringen till tourens hemsida.

Luiten har bara vunnit en gång tidigare på Europatouren och det var 2011 i Sydafrika. Ett slag efter finns en trio spelare som alla jagar sin första seger. Engelsmannen Paul Waring, skotten Callum Macaulay och Eduardo De La Riva från Spanien.

På delad tolfte plats finns svenske Jacob Glennemo. Han spelar normalt sett på Challenge Tour och spelar i bara sin andra europatourtävling efter att ha spelat sin första på Madeira tidigare i är. Trots det har han fått en bra start med 70-68. Han skulle egentligen ha spelar Challenge Tour i Tjeckien den här veckan men kom med här istället.

– Det är kul att vara med här och spela bra golf. Jag tänkte att det skulle vara en bra erfarenhet att vara med här och se hur det går till. En framskjuten placering skulle vara bra för självförtroendet och bevisa att mitt spel håller på den här nivån, berättar 26-åringen för Svensk Golf.

Eftersom han gör sitt första år i Europa så är målet annars att hålla sig kvar på Challenge Tour och att vara med i den avslutande tourfinalen.

Oscar Florén var ett tag åtta under par och hade tätkänning men två dubblar på sista nio gjorde att han fick nöja sig med fyra under par och delad 25:e plats.

Magnus A Carlsson och Fredrik Andersson-Hed delar 36:e, Peter Hedblom är 47:a, Niclas Fasth 55:a och Mikael Lundberg och Peter Gustafsson delar 64:e platsen.

Förra tennisesset Yevgeny Kafelnikov har spelat klart. Hans rundor på 84-80 visar att han har en bit kvar för att tillhöra toppen i golf.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-06-07
FöljaNyheter
Scroll to Top