Golfens förbundskapten Katarina Vangdal tror att triumfen kan inspirera svenska talanger att gå i Stensons fotspår. Foto: Björn Andersson

Följa

Förbundskaptenen: ”Stor betydelse för svensk golf”

Vad betyder Henrik Stensons framgång för svensk golf och hur viktig är triumferna för hans fortsatta jakt på en majortitel? Golfens förbundskapten Katarina Vangdal svarar på frågorna.

Text: CM Hellsten • 2013-09-23 Uppdaterad 2013-09-23

Miljontals människor följde sändningen från East Lake GC i Atlanta, Georgia där Henrik Stenson vann Tour Championship och FedExCup.
En av tv-tittarna fanns på Karl Dahlgrensgatan i Linköping.
Katarina Vangdal.
Sveriges förbundskapten i golf.
– Det här är i mina ögon den största framgången hittills för svensk herrgolf. Jag tänker inte bara på själva vinsten som självklart är enormt stor, jag tänker också på Henriks återkomst till den absoluta världstoppen efter några tunga år. En kämpainsats utan dess like och ett bevis på att hårt arbete lönar sig, säger Katarina Vangdal.

Vad betyder den här framgången för svensk golf?
– Den kommer att spela en stor roll. Henrik visar att det går att komma från ett litet vinterland som Sverige och kunna bli en av världens bästa golfspelarespelare, den senaste tiden – den allra bäste. Jag är övertygad om att han inspirerar en massa unga killar och tjejer som vill bli lika bra som han och som vill göra samma resa han har gjort. Han visar att om du kämpar på, aldrig ger upp och tror på dig själv i kombination med ett enormt hårt arbete, så är allt möjligt. Han är en god förebild och idrottsutövare och den här framgången kommer gynna svensk golf på alla plan.

Hur viktiga är segrarna för Stensons fortsatta jakt på en majortitel?
– Han har haft en karriär av djupa dalar och höga berg. Jag tror att en spelare som gått igenom det han gjort enbart stärks för framtiden. Han vet, alla vi vet, att det finns svenska herrspelare med kapacitet att vinna en major. Det han har gjort i år stärker den uppfattningen. Flera har varit nära och jag är övertygad om att den kommer. Kapaciteten finns och det är en förutsättning för att kunna vinna en major eller annan stor tävling. Det var ingen major han vann nu men insatsen står i paritet med vad som krävs för att kunna göra det.


Text: CM Hellsten • 2013-09-23
FöljaNyheter
Scroll to Top