Inbee Park klättrar till världsrankingens andraplats efter segern i LPGA Championship Foto: Getty Images

Följa

Andra raka för Inbee

Den amerikanska segersviten i årets dammajors bröts i LPGA Championship. Detta efter att titelförsvararen Inbee Park detroniserat en skakig Britanny Lincicome i särspel.

Text: Eric Franzén • 2014-08-18 Uppdaterad 2014-08-18

LPGA Championship

Datum: 14-17 augusti.
Spelplats: Monroe GC, Rochester, New York.
Prispengar: 2 250 000 USD.
Titelförsvarare: Inbee Park.

Startfält
Starttider

Aktuell ställning 

Vi har sett det förut. Närmare bestämt under förra årets LPGA Championship.
Då krävdes det tre hål i särspel mot Catriona Matthew innan Inbee Park segrat i LPGA Championship.

Denna gång avgjorde den forne koreanska världsettan redan på första särspelshålet efter att Brittany Lincicome åter darrat på greenen. Tidigare under kvällen hade amerikanskan missat att ta hem segern ifrån i stort sett samma läge på 18:e hålet, i den vänstra fringen.  Och när Lincicome åter missade sin parputt var dörren vidöppen för Inbee Park.

– Jag kände mig inte alls nervös tidigare under dagen. Men uppe på tee vid första särspelshålet kände jag av nerverna. Det var som en repris av förra årets tävling, så jag kunde absolut dra nytta av erfarenheten därifrån. Jag tror att jag lyckades hålla mig ganska lugn sedan.

Men Park fick inte segern helt till skänks. Utan hennes starka birdie på 17 hade inte särspelet blivit verklighet.

–   För att kunna vinna måste man ha lite tur också. Jag hade en kämpig dag och sänkte sedan två viktiga puttar på 17 och 18. Och som jag hade puttat idag trodde jag inte att jag skulle sänka dem, säger Inbee Park efteråt.  

Detta är Inbee Parks femte majorseger. Och inte minst den första sedan fjolårets fantastiska svit med tre raka majortitlar bröts. Under juli månad var hon nära att gå hela vägen i Women’s British Open, den enda major hon saknar en inteckning i, men lyckades inte distansera Mo Martins ledning i klubbhuset.   

–  Det var inte helt lätt att försöka glömma den tävlingen, som varit mitt enda mål för säsongen. Att jag kom nära, men inte nådde hela vägen under sista ronden kändes tungt. Men jag har knackat på dörren många gånger sedan dess, och att äntligen få vinna och göra det i en major hjälper mig att gå vidare nu.   

Inbee Park blev därmed den sista segraren i LPGA Championship. Nästa år byter tävlingen namn till Women’s PGA Championship och flyttar till Westchester Country Club, strax utanför New York City.

Brittany Lincicomes jakt på karriärens andra majorseger får fortsätta under Evian Championship i september.

– Att sluta tvåa i en major är alltid en bra insats. Jag känner att jag spelade riktigt, riktigt bra under veckan. Fortsätter jag i samma stil blir det för eller senare min tur att vinna. 

 


Text: Eric Franzén • 2014-08-18
FöljaNyheter
Scroll to Top