Följa

Öijared toppar listan

Olympiagolfen är i full gång och redan har över 30 000 rundor registrerats. Flitigast har det svingats på Öijared GK som satsar högt. "Vi ska vara den klubb där det spelas mest de kommande åren", säger klubbchef Lars Brydolf.

Text: Marcus Lindgren • 2014-07-16 Uppdaterad 2014-07-16

I fjol var det Kristianstad GK:s medlemmar som var mest ihärdiga i Olympiagolfen och Skåneklubben kunde således plocka hem priset för mest aktiva klubb. Med mer än halva årets tävling spelad har dock fjolårstvåan Öijared GK seglat upp på förstaplatsen, detta tack vare en rejäl satsning.

– Vi gjorde en stor satsning på tävlingen redan förra året, säger Lars Brydolf. Jag tror att det gjorde att många av våra medlemmar fick upp ögonen för Olympiagolfen. Sedan dess har vi fortsatt att vara aktiva, vi hade till exempel en kick off-tävling 1 maj och vi kommer även att anordna en avslutningstävling. Dessutom har vi månadspriser som går till de spelare som varit flitigast och mest framgångsrika.

Facebookgrupper, ledartavlor och nyhetsbrev har också gjort sitt för att klubben i skrivande stund stoltserar med 1 654 registrerade ronder. Bakom succén ligger dels ett gäng eldsjälar som varit aktiva med att göra tävlingen välkänd bland klubbens medlemmar.

– Vi är några ambassadörer som tycker att Olympiagolfen är en väldigt bra tävling, fortsätter Brydolf. Det är en god tanke som gör att det blir fler som spelar golf. Ett av de stora problemen idag är ju att människor inte har tid att spela, men gör man en rolig tävling av det så blir golfandet något som man prioriterar. Det är många som tänker att de vill ut och spela en extra runda just den veckan för att kunna bättra på sitt resultat i tävlingen.

Kvalificeringsperiodens sista dag är 17 augusti. Därefter spelas Sverigefinalen och i år är just Öijared GK en av de tre klubbar som står som värdar. Finalen går av stapeln 20-21 september.

Här hittar du statistik över årets Olympiagolf.

 


Text: Marcus Lindgren • 2014-07-16
FöljaNyheter
Scroll to Top