Amerikanskan Laura Diaz leder och kan vinna sin första LPGA-titel på 12 år Foto: Getty Images

Följa

“Carro” fyra efter

Det är många spelare som slåss om segern i Marathon Classic.Arton spelare trängs inom fem slag – en av dem är Caroline Hedwall som jagar sin första LPGA-seger.

Text: Martin Strömberg • 2014-07-20 Uppdaterad 2014-07-20

Fakta

Bild 1126191

Datum: 17-20 juli

Spelplats: Highland Meadows GC, Ohio

Regerande mästare: Beatriz Recari

Prissumma: $1.400.000

Aktuell ställning

Race to CME Globe

Rond 1:Hedwall jagar i Ohio

Rond 2:

Hedwall i position

Caroline Hedwall gjorde ännu ett stabilt varv och har hittills raden 69-68-69 på Highland Meadows Golf Club i Ohio. Det innebär sju under par och en delad 12:e plats, fyra slag bakom tätduon som består av amerikanskan Laura Diaz och sydafrikanskan Lee-Anne Pace.

Hedwall har fem segrar på LET och har dessutom spelat avgörande roller och har ett suveränt matchfacit i de två Solheim Cup som hon delatgit i. Segrar både 2011 och 2013. Men hon har ännu inte tagit det där sista steget på LPGA-touren och väntar fortfarande på sin första seger. 

Det är naturligtvis ingen omöjlighet att plocka fyra slag men det är tufft att ta sig förbi så många spelare på ett varv. Det krävs en fantomavslutning av svenskan för att ta sig hela vägen.

Längst däruppe försöker veteranen, 39-årige Laura Diaz, förlika sig med känslan av att vara tilbaks i hetluften. Hon är elva under par och har bara ett varv kvar till sin första LPGA-seger på drygt 12 år. Lördagen bjöd på ett pliktslag sedan hennes caddie fått hennes boll att flytta sig när han skulle flytta undan en kvist på fjärde hålet.

– Det var en ren olyckshändelse och det kunde ha hänt vem som helst. Han gör allt för att hjälpa mig och det finns ingenting att vara upprörd över, kommenterade Diaz händelsen.

Det slutade med en dubbelbogey på hålet men Diaz kom snart igen via en eagle på nian och totalt gick hon runt på 71 slag tredje  varvet.

– Jag försökte slappna av och ha roligt och lyckades väl nästan hela vägen. Vid ett par tillfällen lät jag mig själv bli spänd och nervös men jag ska gå ut sista dagen och njuta av stunden, sa Diaz.

Den andra svenskan som klarade kvalgränsen, Pernilla Lindberg, delar 36:e plats på fyra under par efter varven 71-68-70.

LET: Walker outstanding
LETAS: Ramsay vann i Belgien

Text: Martin Strömberg • 2014-07-20
FöljaNyheter
Scroll to Top