Magic Light on Golf Course

Artiklar

11 anledningar att inte dejta en golfare

Har du blivit intresserad av en golfare? Eller vill du sluta tänka på en? Här är elva anledningar till varför man inte ska dejta en golfare!

Text: Jesper Johansson • 2016-12-16 Uppdaterad 2016-12-16

Att spela golf är för många en livsstil. Därför är vi inte något som passar alla. Den som vill ha mycket tid med sin partner på helger bör i många fall börja spela golf eller helt enkelt gå vidare, och hitta en annan partner.

Golf Monthly har gjort en lista över elva anledningar att inte dejta en golfare.

Läs listan nedan:

 

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: iStock

1. Golfare har inte mycket fritid

I veckan ska de sneda utslagen korrigeras på rangen, och på helgerna ska en övningsrunda spelas på lördagen innan veckans tävling dagen efter. Däremellan ska det tittas på golf, så den som vill ha mycket tid över med sin partner bör söka vidare.

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: iStock

2. Golfare pratar bara om golf

Och allt går att relatera till golf. Vädret är antingen möjligt att golfa i eller inte, och det finns dessutom golftermer som passar in på vädret. “Det blåser tre klubbor där ute”.

3. Golfare tänker bara på golf

Medan ni tittar på den romantiska komedin är det något helt annat som rör sig i golfarens huvud. Tankar som “varför valde jag den där klubban på hål 8 i går?” och “jag kanske kan smita lite tidigare från jobbet för att träna lite” är vad allt handlar om.

4. Golfare är rutinmänniskor

Bra rundor bygger på bra rutiner och jämnhet, en birdie är inte värd så mycket om man sträckar hålet efter. Tyvärr gör det att golfare sällan överraskar med en spontan romantisk middag eller liknande. Var sak har sin tid.

 

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: iStock

5. Golfare köper dyra prylar och ljuger om priset

“Vadå, den här? Den köpte jag på nätet för 500 kronor”.

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: Getty Images

6. Golfare ser inte bra ut

En golfares solbränna är långt ifrån det snyggaste som finns. De rutiga byxorna och tröjorna i funktionsmaterial kanske inte heller platsar på någon modelista.

7. Du kan inte gå på en romantisk promenad med en golfare

Vad som för vanliga människor ser ut som ett skogsområde är i en golfares huvud snarare det perfekta underlaget för det luriga par 3-hålet som man drömt om att bygga (kanske under tiden ni tittat på en romantisk komedi).

8. Golfare försvinner i sex timmar och vill göra samma sak dagen efter

Du kommer inte att få något svar på ditt sms eller ditt telefonsamtal. Men om du kollar på Instagram kommer där finnas en läcker bild på ett utslag i motljus.

 

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: iStock

9. Golfare är samlare

Vem vet när den nya drivern slutar fungera och trotjänaren från förr återigen hamnar i bagen? Ingen golfare vågar chansa med sin utrustning, därför är alla förråd och garage fyllda med gamla reliker.

11 anledningar att inte dejta en golfare
Foto: iStock

10. Golfare festar inte på helger

En god natts sömn, ingen alkohol och en rejäl middag dagen innan är standard för många golfare. Den tidiga utslagstiden betyder att det är läggdags strax efter Doobidoo.

11. Golfare förstör tvättmaskiner

Det kan vara greenlagare, peggar eller gamla scorekort. Alltid är det något som ligger i golfares fickor.


Text: Jesper Johansson • 2016-12-16
Artiklar
Scroll to Top