Alexander Norén är delad fyra inför måndagsavslutningen av Cognizant Classic i Florida Foto: Getty Images

Text: Martin Strömberg • 2024-03-04 Uppdaterad 2024-03-04

PGA TOUR

Cognizant Classic 4/4. Uppdaterad måndag 16.55. PGA Tour har inte haft flyt med vädret hittills under 2024. Den här veckan var det Cognizant Classic i Palm Beach Gardens i Florida som tvingades skjuta fram sista ronden på grund av dåligt väder. Sista ronden spelades färdigt under måndagen och Alexander Norén slutade delad nia (årsbästa) på totalt 12 under par. Vinnare blev amerikanen Austin Eckroat som höll undan och slutade totalt 17 under par.
Norén har tre andraplatser på PGA Tour, senast från Bermuda förra året, och dessutom fyra tredjeplatser, sedan tidigare.
Vincent Norrman och Alexander Björk hann båda spela klart sina slutronder på söndagen och det blev en slutlig delad 47:e plats på sex under par för svenskarna.

LPGA TOUR

HSBC Women’s World Championship 4/4. Linn Grant avslutade veckans Women’s World Championship med en fin bogeyfri 69-rond (-3) och klättrade till en slutlig delad 13:e plats i Singapore. Grant var sex under par totalt och sju slag bakom segraren, Hannah Green, från Australien. Grant klättrar fem placeringar upp till en 30:e plats på Race to CME Globe, LPGA Tours Order of Merit. Madelene Sagström (-5) är 28:e på samma ranking efter en delad 17:e plats i veckans tävling. Anna Nordqvist (+6) slutade på delad 53:e plats, Linnea Ström (+11) blev 57:a medan Maja Stark (+13) slutade på delad 60:e plats i Singapore.

DP WORLD TOUR

SDC Championship 4/4. Den 28-åriga amerikanen Jordan Gumberg tog sin första seger på DP World Tour när han besegrade hemmaspelaren Robin Williams i särspelet av SDC Championship utanför sydafrikanska Port Elisabeth. Båda spelarna slutade tolv under par och Gumberg vann på det andra särspelshålet efter att ha rullat i en birdieputt från cirka fem meter. Williams ledde under största delen av slutronden men en dubbelbogey på det 71:a hålet innebar särspel och Williams får nu vänta på sin första seger. Fransmannen David Ravetto slutade ensam trea på tio under par. Anton Karlsson var enda svensk som fick spela de sista två ronderna och han slutade på en delad 47:e plats, 14 slag bakom Gumberg och Williams.

LIV GOLF

Jeddah 3/3. Chilenaren Joaquin Niemann tog sin andra seger på tre LIV-tävlingar den här säsongen när han vann LIV Golf Jeddah. Niemann avslutade med 66 slag (-4) och var tre slag före sydafrikanerna Louis Oosthuizen och Charl Schwartzel. Henrik Stensson slutade på delad 31:a plats efter en avslutande rond på 70 slag (par). Stensons lag Majesticks GC slutade på sista plats i lagtävlingen som vanns av Bryson DeChambeaus lag Crushers GC. Spanjoren Jon Rahm slutade på femte plats medan Phil Mickelson tog sin bästa placering någonsin på LIV Golf med en delad sjätteplats.

KORN FERRY TOUR

Argentina Open 4/4. Tim Widing avslutade med en rond på 69 slag (-1) och slutade på en delad 26.e plats i Argentina. Widing var nio under par och åtta slag bakom segraren Mason Andersen från USA som besegrade norrmannen Kristoffer Ventura på det andra särspelshålet. Pontus Nyholm gick på 68 slag (-2) sista ronden och delade 34:e plats. Widing är bäste svensk på Order of Merit på en 18:e plats medan Nyholm är på plats 58.