Följa

Masters på väg till Skåne

Med största sannolikhet kommer Nordea Masters att spelas på PGA National i Skåne de två kommande åren. Enligt uppgifter är alla överens, men avtalen är ännu inte undertecknade.

Text: Tommie Gustavsson • 2013-09-04 Uppdaterad 2013-09-04

Enligt uppgifter till Svensk Golf kommer den svenska Europatourtävlingen att spelas på PGA National i Bara, utanför Malmö, de två kommande åren. Därefter är det Bro Hofs tur igen 2016.

– Allt är inte i hamn ännu, men nästan. Det borde egentligen varit klart, säger Björn Örås till Sydsvenskan.

Ove Sellberg, vd på PGA National säger till Svensk Golf:

– Vi har jobbat i flera år med att få en Europatourtävling till PGA National. Vår förhoppning är att få arrangera Nordea Masters nästa år.

Björn Örås, som äger Bro Hof, har satsat åtskilliga miljoner i Nordea Masters. Nu vill han ha rotation på tävlingen efter fyra år som arrangör.

Meningen är att PGA National tar över värdskapet 2014 och 2015. Därefter blir det Stockholm och Bro Hofs tur igen. Vad som händer 2017 är fortfarande oklart. Men såväl Hills i Göteborg som Barsebäck finns med i diskussionen.

Hur säkra är då dessa uppgifter? Helt säkra, kan man nog säga. Alla avtal mellan PGA National, Björn Örås och ett eventbolag, som kommer att hålla i arrangemanget, lär vara klara. Dock återstår underskrifterna.

Nordea Masters som ingår på Europatourens schema kommer att precis som i år avgöras i månadsskiftet maj-juni. Det mest troliga är att det blir på Lakes Course, som kanske är en större utmaning än Links.

– Det är många inblandade parter och det är för tidigt att diskutera bana och andra detaljer. Vi får återkomma när allt är helt klart, säger Ove Sellberg.

Inom den närmasta veckan bör alla pusselbitar ha fallit på plats.


Text: Tommie Gustavsson • 2013-09-04
FöljaNyheter
Rulla till toppen