Följa

Dubbel för Söderberg

För två veckor sedan stod Sebastian Söderberg för första gången som segrare på danska Ecco Tour. Efter veckans tävling kan han nu stoltsera med två segrar på touren på lika många försök.

Text: Marcus Lindgren • 2013-09-21 Uppdaterad 2013-09-21

Att Sebastian Söderbergs formkurva för närvarande pekar rakt uppåt är svårt att förneka. Den nyblivna 23-åringen, som just tagit steget till professionell golf, har i och med veckans seger på Ecco Tour redan hunnit med att vinna två gånger på den danska touren.

– Det här är ju helt fantastiskt, säger den nu tvåfaldiga segraren till Ecco Tour. Jag kunde inte ha drömt om en bättre start på min karriär.

Det skulle återigen bli en rafflande duell innan Söderberg kunde fälla avgörandet. För två veckor sedan var det landsmannen och den forne Europatoursegraren Oskar Henningsson som stod för motståndet i det omspel som Söderberg skulle komma att vinna. I denna veckas Actona PGA Championship var det hemmaspelaren Daniel Løkke som bjöd upp till kamp och återigen tvingade Delsjö spelaren till ett nervkittlande omspel där det alltså återigen var svensken som drog det längsta strået.

Totalt lyckades sju spelare slå sig in bland topp-10 i veckans tävling. För segrande Sebastian Söderberg innebär de två senaste tävlingarna att han nu håller till på 14:e plats på Nordic Golf League, rankingen toppas av Jesper Kennegård.

Nästa stopp för Ecco Tour blir Himmerland Golf & Spa Resort och BACKTEE Race to Himmerland vilken avslutar säsongen på den danska touren.

Slutresultat


Text: Marcus Lindgren • 2013-09-21
FöljaNyheter
Scroll to Top