Nu är det golfklubban som gäller för Yevgeny Kafelnikov. Foto: Getty Images

Följa

Tennisettan peggar upp

Det är inte bara hemmahjälten Bernd Wiesberger och gästande Rikard Karlberg i storform som är av intresse när veckans Lyoness Open drar igång på torsdagen. På plats i Österrike finns också förre världsettan i tennis, Yevgeny Kafelnikov.

Text: Karin Klarström • 2013-06-05 Uppdaterad 2013-06-05

Det finns många formstarka spelare i veckans startfält på Europatouren. Många har putsat på spelet på svenska Bro Hof och bland dessa finns både veckans titelförsvarare Bernd Wiesberger, svensken Rikard Karlberg och spanjoren Jiménez.

Österikaren Wiesberger spelade hem titeln på Diamond Country Club förra året och ser fram emot att försvara titeln på samma bana den här veckan.

– Jag älskar banan. Jag spelade bra där som amatör och känner att jag alltid haft en fördel där, säger Wiesberger till Europatourens hemsida, och tillägger att hans tredjeplats från Nordea Masters gav en riktig skjuts för självförtroendet inför veckan på hemmaplan.

För de österrikiska fansen finns även Markus Brier att heja på. Den tidigare mest framstående österrikaren spelade inte tillräckligt bra förra året för att behålla Europatourkortet, och spelar nu på Challengetouren. Brier har vunnit just den här tävlingen tidigare, men då var det en del av CT.

– Jag behöver utnyttja de chanser jag får på Europatouren eftersom det inte blir så många tävlingar där, säger Brier inför tävlingen. Det vore häftigt att spela bra här inför hemmapubliken.

Rikard Karlberg kommer även han från en bra tävling i Sverige. Asiantour-spelaren jagar också viktig ranking på Europatouren och har positiva känslor med sig till Österrike. Dels är formen god, dels slutade han fyra här förra året.

Ovan nämnda spelare får sällskap av en något främmande fågel i sammanhanget. Tidigare världsettan i tennis Yevgeny Kafelnikov peggar upp i tävlingen  – igen. Han spelade även förra  året, men missade då kvalgränsen. Den förre tennisstjärnan har tagit upp golfen på allvar och har spelat en rad tävlingar på både Europa- och Challengetouren de senaste åren.

Kafelnikov har hittills spelat nio tävlingar på CT/ET, men inte klarat någon av kvalgränserna. Den här veckan gäller det för ryssen: tionde gången gillt.


Text: Karin Klarström • 2013-06-05
FöljaNyheter
Rulla till toppen