Pernilla Lindberg känner sig redo för sin majordebut på Sebonack Golf Club. Foto: CM Hellsten

Följa

Lindberg vill stoppa Park

SOUTHAMPTON, LONG ISLAND. Pernilla Lindberg spelade inspelsvarv tillsammans med Inbee Park och So Yeon Ryu. US Open-mästarinnorna från 2008 och 2011.- Inbee kan vinna tredje raka majorn men jag hoppas att jag eller någon annan svenska är med i toppen och fajtas, säger Pernilla.

Text: CM Hellsten • 2013-06-26 Uppdaterad 2013-06-26

US Open

Bild 1121431

Datum: 27-30 juni.
Spelplats: Sebonack GC, Southampton, New York.
Segrare: Na Yeon Choi (2012).
Prispengar: $ 3 250 000.

Startfält
StartlistaRolex Rankings
Aktuell ställning

Pernilla Lindberg slog numret till Sebonack Golf Club och bad att få bli kopplad till head pron Jason McCarthy.
Svenskan tänkte boka tid för ett inspelsvarv under US Open-veckan.
– Jag vill gå ut så tidigt som möjligt eftersom det brukar gå så långsamt senare på dagen, sa Pernilla.
– Okej. 06.45 är första start. Där finns redan Inbee Park och So Yeon Ryu uppsatta, svarade Jason.
– Bra – jag tar den tiden.

Inbee Park – som vunnit de två senaste tävlingarna på LPGA Tour och nu kan ta hem sin tredje raka majortitel i ett US Open som hon vann redan 2008.
So Yeon Ryu – som besegrade sydkoreanska landsmaninnan Hee Kyung Seo i ett särspel i US Open 2011.
Denna duo valde Pernilla Lindberg som spelkamrater.
– Det var ganska läckert. Jag peggade upp först och speakern sa “from Sweden – Pernilla Lindberg”. Sedan annonserade han de andra två – 2008 års US Open-vinnare och 2011 års US Open-vinnare, säger Pernilla Lindberg till Svensk Golf.

Hur upplevde du rundan?
– Där visade jag både för mig själv och andra att jag känner mig bekväm med situationen när jag väljer att gå ut och spela tillsammans med dem. Det spelar ingen roll om det är inspelsvarv eller söndag. Ju fler gånger man är runt omkring så bra spelare så blir man bättre. Det var intressant att se hur olika spelare väljer att spela olika hål.

Vad är det som gör Inbee Park så bra?
– Hennes sving i sig är ingen vacker golfsving, det är liksom ingen textboksving. Det händer inte mycket – alltid exakt samma tempo men uppenbarligen är den effektiv. Hennes puttning är grymt bra – det är ingen som slår henne på greenerna.

Kan hon ta en tredje raka majorseger här?
– Ja, det har hon visat de senaste veckorna. Men jag hoppas att någon av oss svenskor kan vara med där uppe och fajtas.

Pernilla Lindberg fyllde 27 år 13 juni och Bollnästjejen som blev proffs 2009 gör nu debut i US Open-sammanhang.
Men hon känner sig inte som en rookie.
– Jag har spelat två majors i år och klarat cutten i båda. Nu senast i LPGA Championship blev jag 28:a men låg topp-10 inför sista 9 på söndagen. Jag har gått från att inte ha klarat kvalgränsen i någon major tidigare till två hyfsade tävlingar. Jag har högre mål än att bara klara cutten men har inte satt något nummer på en placering. Jag siktar på att ha något att spela för under söndagseftermiddagen.

Hur ska du nå dit?
– Det gäller att vara smart där det behövs och aggressiv när det går. Överlag handlar det om att placera sig på rätt ställen på greenerna, för de är trixiga. Vädret ser ut att kunna ändras rätt mycket och det är en bana som vi aldrig haft en tävling på tidigare, så det är svårt att tänka sig scorer men min plan är redo och det är bara att gå ut och köra. Jag ser verkligen fram emot det här.

Pernilla Lindberg bor inneboende hos Sebonacks pro Jason McCarthy under US Open och de spelade två varv tillsammans under svenskans tredagarsbesök här för 14 dagar sedan.
På söndagkväll direkt efter majorn åker Lindberg, Caroline Hedwall och Anna Nordqvist till Denver för att under måndag och tisdag genomföra ett miniträningsläger med Europas Solheim Cup-lag på Colorado Golf Club som arrangeras 16-18 augusti.

Säsongen har hunnit halvvägs – hur vill du summera 2013 så här långt?
– Lite upp och ner. Om jag tittar på mitt spel de senaste åren så har det långa spelet varit lite för ojämnt och det är puttningen som har räddat mig. Under vintern jobbade jag mycket med mitt långa spel som har blivit bättre men då har istället inte puttningen fallit på plats. Under LPGA Championship bytte jag putter och gick från en magputter, som jag använt de senaste tre åren, till en counterbalanced-putter, lite samma stuk som Justin Rose hade. Det känns jättebra och jag fortsätter med den.

Justin Rose vann US Open.
Det vill Pernilla Lindberg också göra.


Text: CM Hellsten • 2013-06-26
FöljaNyheter
Scroll to Top