Hedwalls tränare Johan Andersson har lämnat Barsebäck G&CC för att den här veckan gå caddie på Sebonack. Foto: CM Hellsten

Följa

Hedwall siktar på topp-10

SOUTHAMPTON, LONG ISLAND. Förra sommaren debuterade Caroline Hedwall i US Open. Då var hon skadad och missade cutten. Nu är hon frisk.- Topp-10 är ett mål för veckan. Om allt stämmer kan jag vinna, säger Caroline.

Text: CM Hellsten • 2013-06-26 Uppdaterad 2019-12-11

US Open

Datum: 27-30 juni.
Spelplats: Sebonack GC, Southampton, New York.
Segrare: Na Yeon Choi (2012).
Prispengar: $ 3 250 000.

Startfält
StartlistaRolex Rankings
Aktuell ställning

Caroline Hedwall besvärades av ljumskproblem när hon kom till Blackwolf Run för exakt ett år sedan. Hon käkade anti-inflammatoriska tabletter inför ronderna och det höll smärtan borta och gjorde att hon kunde svinga ordentligt. Utan medicinen hade hon haft problem med att gå 18 hål.
Hur det gick i hennes första US Open?
Ronderna 77-80 och allt var över på fredagen.

När hon återvände till Sverige veckan efter blev det ett uppehåll för att läka skadan. Under avbrottet passade hon även på att ändra sitt fys- och kostprogram som så småningom resulterade i att hon blev rörligare och slog längre.
Efter nio veckors frånvaro blev det seger i comebacken på Ladies European Tour.
2013 öppnade Caroline Hedwall med att vinna två tävlingar på den australiensiska touren.
Hennes främsta insats på amerikansk mark kom i majorn Kraft Nabisco Championship där det blev den delad tredjeplats.
– Det gav mig mersmak. Jag vill vara med där uppe och fajtas. Även i LPGA Championship kändes det jäkligt bra när jag kom in i veckan men jag hade några hål med någon trippel och ett par dubblar som förstörde allt, säger Caroline Hedwall till Svensk Golf.

Hur går tankarna inför US Open?
– Jag slår bollen bra så nu handlar det om att jag ska sätta lite fler puttar. Det kändes bättre och bättre förra veckan. Så här i efterhand var det inte så smart av mig att spela US Open skadad ifjol och jag kunde inte göra mig själv rättvisa. Men samtidigt fick jag en bra erfarenhet och nu är det inte längre första gången som jag är med i tävlingen.

Vad var det viktigaste som du lärde dig av turneringen 2012?
– Ju mer man spelar majors så vänjer man sig med att det är fler åskådare än vanligt och att allt känns större. Det handlar om att bli bekväm med atmosfären och det är jag definitivt nu. Jag har också mer längd i bagen och det kommer att göra det mycket lättare.

Vad har du för intryck av Sebonack?
– Den är generös från tee och det kommer att ställas mycket krav på järnspelet – man får inte missa mycket för då blir det jättetuffa puttar eftersom greenerna är extremt undulerade.

Caroline Hedwall slår, precis som Sophie Gustafson, ut klockan 08.35 (14.35) fast hon startar från tians tee.


Text: CM Hellsten • 2013-06-26
FöljaNyheter
Scroll to Top