Ska Tiger snuva Garcia ännu en gång? Obs. Bilden från tidigare tillfälle Foto: Getty Images

Följa

Stenson och Lingmerth jagar Tiger

Två eaglar sista nio tog Henrik Stenson rakt in i toppstriden av Players.Nu jagar han sin andra seger i stortävlingen och han har jaktsällskap av rookien David Lingmerth.Framför sig har de både Tiger och Garcia.

Text: Martin Strömberg • 2013-05-11 Uppdaterad 2013-05-11

The Players

Datum: 9-12 maj

Bana: Sawgrass Stadium Course, Ponte Vedra, Florida

Titelförsvarare: Matt Kuchar, USA

Prissumma: 9 500 000 dollar

Aktuell Ställning

FedEx-cup

Relaterade texter:

Rond 1:

Castros drömdebut

Inför tävlingen:

Hanson hoppas på spel

Tevetider, Viasat Golf:

Fredag: 19-01

Lördag: 20-01

Söndag: 20-01

Det kommer att bli en fantastisk tevehelg för svenskt vidkommande. I täten efter halva tävlingen av årets upplaga av The Players finns de gamla rivalerna Sergio Garcia (-11) och Tiger Woods (-10).

De båda har mötts vid ett antal tillfällen och det hela började egentligen vid PGA-mästerskapet på Medinah redan 1999. Tiger vann sin andra major då men många var imponerade av Garcias glöd och han spåddes en strålande framtid och sågs som en given framtida majorvinnare.

Det fortsatte på Bethpage 2002, ännu en gång med Tiger som vinnare. Garcia hånades av den amerikanska publiken för sina upprepade waggles och föll tillbaks under slutvarvet med en 74:a.

Allra mest syntes antagonismen under The Open på Hoylake 2006. Duon sa inte ett ord till varandra under slutvarvet. Tiger vann ännu en gång och Garcia väntar fortfarande på sin första major medan Tiger som bekant har 14 stycken. Så visst kommer det att bli en speciell helg på Sawgrass det här året.

– Jag behöver inte mäta mig mot någon, jag vet vad jag vill göra och försöker göra det. På en bra dag kan jag skjuta låga scorer och vinna och han (Tiger) kan göra samma sak. Det är ingen sprint, det är ett marathon, sa Garcia innan startlistan för det tredje varvet var klar.

Spanjoren är alltså ett slag före Woods, som ser starkare och starkare ut. Han har historiskt sett haft problem på Sawgrass och bara vunnit en gång här men i år har han sett bekväm ut.

– Jag slog bollen bra hela dagen. Missade några åt både höger och vänster men hela tiden rent och rakt, då är det inga större problem, sa Woods efter sin avslutande birdie på nian.

Bakom den dynamiska duon ser det oerhört intressant ut ur svensk synvinkel. Henrik Stenson som länge visat uppåtform avslutade fem under sista nio (banans första) och när han touchade i chippen från knappt 20 meter på nian för en eagle tog han sig upp på en delad tredjeplats inför helgen (68-67).

– Det är mycket som pekar åt rätt håll och det är klart att det är en bonus när man får i en chipp från det avståndet. Nu är jag i en bra position och ser fram mot helgen, sa segraren från 2009.

Han delar placeringen med engelsmannen Lee Westwood (69-66) och amerikanen Kevin Chappell (69-66). Ett slag bakom sig har han David Lingmerth som efter två 68:or första gången han tävlingsspelar på Sawgrass visat att han verkligen gillar banan.

– Det är en tuff bana och man måste verkligen hålla i bollen från tee och placera sig rätt hela tiden.

Och det har han verkligen lyckats med. Lingmerth ligger tvåa i statistiken över fairwayträffar med drygt 82 procent. Vid Humana Challenge tidigare i år visade Lingmerth att han inte backar undan när det hettar till och han kan mycket väl vara med på söndag eftermmiddag om det stämmer för honom.

Peter Hanson hade ett mer normalt varv andra dagen och smyger lite i bakvattnet efter 70-70, på en delad 24:e plats.

Alla svenskar klarade kvalgränsen och Carl Pettersson delar 41:a plats (70-72), Fredrik Jacobson är delad 51:a (72-71) och Jonas Blixt klängde sig vidare på delad 63:e plats (69-75).

LET: Titelförsvararens comeback

Text: Martin Strömberg • 2013-05-11
FöljaNyheter
Scroll to Top