Peter Hanson kände av smärta efter några drivar på tisdagen, men hoppas kunna starta på torsdag. Foto: Scott Halleran/Getty Images

Följa

Hanson hoppas på spel

Förra veckan flög Peter Hanson till Stockholm för att träffa sin fystränare. Nu slår han bollar igen efter ryggskadan, ��r på plats i Ponte Vedra Beach och hoppas på spel i The Players Championship. – Kan jag bara slå alla klubbor utan smärta spelar jag, säger Hanson.

Text: Oskar Åsgård • 2013-05-08 Uppdaterad 2013-05-08

The Players Championship

Hanson hoppas på spel
Datum:
9-12 maj
Spelplats: TPC Sawgrass, Ponte Vedra Beach, Florida
Segrare: Matt Kuchar (2012)

Startlista

Det har gått två och en halv vecka sen Peter Hanson, efter en låg hybrid in i vinden på Harbour Towns andra hål, var tvungen att bryta tävlingen på grund av ryggsmärtor.

– Det var bara att packa ihop då. Det är typisk diskbuktning att man skjuter smärtan ned i baksida lår och i sätet. Och den värsta smärtan kommer när jag flyttar över tyngden på vänstersidan vid impact, sade Peter Hanson till Svensk Golf då.

Skadan i disk L5 har besvärat Hanson en längre tid och förra veckan flög han till Stockholm för att träna med sin fystränare Pierre Johansson.

I söndags kunde Hansons twitterföljare läsa hur han slagit bollar för första gången på två veckor. Och framför allt, utan någon smärta.

På tisdagen var han på TPC Sawgrass i Ponte Vedra Beach, Florida, för att förbereda sig inför den “femte majorn”, The Players Championship.

– Jag startade upp på Sawgrass idag (tisdag). Tyvärr fick jag tillbaka lite smärta efter några drivar, så jag hoppas att det blir bättre imorgon och på torsdag, säger Hanson till Svensk Golf.

Att Hanson är spelsugen råder ingen tvekan om. När Svensk Golf pratade med honom för två veckor sen sade han att det vore otroligt kul att komma till start i The Players. I sina två tidigare upplagor på TPC Sawgrass har Hanson slutat på 19:e och 15:e plats.

– Kan jag bara slå alla klubbor i bagen utan smärta så kommer jag spela denna vecka, säger Hanson.

Sex svenskar i startfältet
Om Hansons rygg håller för spel kommer totalt sex svenskar pegga upp på den berömda banan på torsdag.

Bland dessa finns både tidigare segrare, Henrik Stenson (2009), debutanter, Jonas Blixt och David Lingmerth, och PGA Tour-vinnare, Freddie Jacobson och Carl Pettersson.

– Mycket goda minnen från 2009 såklart och det är ju världens femte största tävling så lite extra rak i ryggen är man ju när man kommer hit, säger Stenson till Svensk Golf.

Bild 1120777
Henrik Stenson är den ende svensk som vunnit The Players Championship.

I slutet av förra veckan fick TPC Sawgrass ta emot över 250 millimeter regn på 48 timmar och den berömda greenen på 17:e hålet hade blivit en äkta ö-green då landtungan som löper ut till greenen blivit översvämmad.

Men tack vare den nya dränering som lagts på banan och det Precision Air-system som suger ut vattnet från greenerna är tävlingsledningen inte oroliga över banans skick när tävlingen inleds på torsdag.

– Fuktighetsmässigt är greenerna nästan redan på tävlingsnivå, [fairways och greener] är de torraste områdena på anläggningen. Banan kommer att vara hård och snabb lagom till tee off på torsdag, säger Tom Vlach, director of agronomy på TPC Sawgrass, till PGA Tour.

Därmed kan vi räkna med att banan som vanligt kommer att bjuda spelarna på ett tufft test, med sina luriga Bermudagreener och utmanande utslag.

– Den är både tekniskt svår och kan vara riktigt tufft uppsatt och det gillar jag. Jag tycker spelet känns ok överlag, jag har givetvis lite smågrejor som jag putsar på samt lite långsiktiga projekt men tycker att det flyter på. Förra veckan var jag lite rostig och missade några slag på fel ställe, vilket kostade, säger Stenson.

“Spelar du inte bra blir du avslöjad”
En spelare som genom åren trivts sämre än Stenson med banan är Tiger Woods. Av de 77 PGA Tour-segrarna har bara en kommit i The Players Championship.

– Det är en de här banorna där du har några tuffa linjer och spelar du inte bra blir du avslöjad. Missar du greenerna överhuvudtaget så ställs du inför några av de konstigaste och lurigaste slag du någonsin kommer ha, säger Woods i en intervju med PGA Tour.

Världstvåan Rory McIlroys facit i tävlingen är än dystrare läsning, med tre missade kvalgränser på tre försök och inte en enda rond under par. Men med förra veckans tiondeplats på Quail Hollow färskt i bagaget kanske den tråkiga sviten vänds i år.

Sammanlagt är 45 av de 50 bästa i världen och samtliga av de 50 bästa på FedEx Cup-rankingen på plats för att slåss om förstapriset på 1,7 miljoner dollar.

Peter Hanson är (förhoppningsvis) förste svensk ut klockan 13.26 svensk tid på torsdagen.


Text: Oskar Åsgård • 2013-05-08
FöljaNyheter
Scroll to Top