THE PLAYERS Championship – Round One

Följa

Castros drömdebut

Doldisen Roberto Castro glänste i sin Players-debut. Han gick Sawgrass på 63 slag, något som bara Fred Couples och Greg Norman tidigare lyckats med, och leder efter första dagen med tre slag. David Lingmerth och Henrik Stenson öppnade med 68 slag.

Text: Martin Strömberg • 2013-05-10 Uppdaterad 2019-12-11

The Players

Datum: 9-12 maj

Bana: Sawgrass Stadium Course, Ponte Vedra, Florida

Titelförsvarare: Matt Kuchar, USA

Prissumma: 9 500 000 dollar

Aktuell Ställning

FedEx-cup

Relaterade texter:

Inför tävlingen:

Hanson hoppas på spel

Tevetider, Viasat Golf:

Fredag: 19-01

Lördag: 20-01

Söndag: 20-01

Det blev en strålande förmiddagsuppvisning av Castro. 27-åringen har spelat en hel del på de amerikanska undertourerna men är ganska oprövad i de här sammanhangen. Han har spelat in knappt åtta miljoner kronor under sin karriär som proffs.

Åskådarna väntade på Tiger Woods som spelade på eftermiddagen och Castro kunde i lugn och ro spela världsgolf tillsammans med Jason Bohn och Jimmy Walker.

– Det var kul. Skönt att få sin första rond under bältet och jag hade verkligen inga förväntningar när jag gick ut i morse, sa en nöjd Castro.

Han startade på tian och efter tre raka birdies på Sawgrass tuffa avslutning 16 till 18 var han fem under vid vändningen. När han sedan gjorde eagle på tvåan började han fundera lite, men det gick över fort.

– Jag fick lite tankar på att jag låg bra till men den här banan tillåter inga utsvävningar och det var sista tanken på resultat, sa Castro.

Två birdies och fem par senare var han lite småhistorisk. Det var bästa scoren på Stadium Course på 19 år då Greg Norman sköt samma resultat och två år tidigare hade Fred Couples gjort 63 som första spelare på Sawgrass.

– Jag har spelat bra de senaste veckorna och slagit många kvalitetsslag utan att det synts i scorekortet. Så lite aningar har jag haft att kunna spela bra. Kul att få ett kvitto på 18 hål att man arbetat rätt.

Castro har bara en topp-tio-placering på sina 42 starter på PGA-touren och han kommer att jagas av ett imponerande koppel av världsspelare. Bland dem världstvåan Rory McIlroy (66), världsettan Tiger Woods (67) och Webb Simpson (67).

Woods var både nöjd och missnöjd när han summerade första varvet, som trots allt var hans bästa på Sawgrass sedan 2007 och hans bästa förstavarv någonsin här.

– Bollen flög oerhört långt nu på eftermiddagen och det var svårt att kontrollera. Jag måste slå bollen bättre imorgon. Jag missade trots allt på bra ställen och det var positivt, sa världsettan.

Castro själv tog första varvets framgångar med cool inställning och han vet mycket väl att inga tävlingar vinns första dagen.

– Jag ska bara ta det lugnt, träna lite och sedan vila inför resten av tävlingen, sa en avslappnad Castro.

De sex svenskarna bjöd på en mycket lovande inledning. Vinnaren från 2009, Henrik Stenson och rookien David Lingmerth tog sig runt på 68 slag och delar tionde plats. Lingmerth som nyligen flyttat till Florida och som har spelat en del träningsvarv på Sawgrass var självfallet nöjd med inledningen.

– Den spelas ju lite annorlunda på tävling och det är skönt att ha gjort första tävlingsvarvet. Jag vet att det är en stor tävling men för min del försöker jag bara att se det som en tävling som alla andra, sa Lingmerth.

Jonas Blixt gick tre under och delar 16:e plats medan Peter Hanson och Carl Pettersson delar 34:e plats på två under par med mersmak. Hanson gjorde åtta i på 18:e men avslutade sylvasst genom att gå fem under sista fem (hål 5-9).

Fredrik Jacobson kom in på par och delar 68:e plats.

LET: Ciganda leder i Turkiet

Text: Martin Strömberg • 2013-05-10
FöljaNyheter
Scroll to Top