Caroline Hedwall har kul med caddien Henrik. Foto: Getty Images

Följa

Louise och Carro under par

Pensionerade tourspelaren Louise Friberg stod för en smått sensationell comeback på tävlingsbanan och gick ett under par. Hon delar sjuttonde plats med bland andra Caroline Hedwall.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05 Uppdaterad 2013-04-05

Läs alla artiklar

Här hittar du alla artiklar och bloggen från Svensk Golfs utsände på Kraft Nabisco Championship.

De två svenskorna kom båda in på 71 slag. Hedwalls resultat var nog mer väntat. Friberg som numera ägnar dagarna åt att lära andra spela golf var ett tag tre under par och kom in ett under.

– Jag var så nervös på första tee. Jag tror aldrig jag har haft en sådan adrenalinkick som idag. Det var så himla kul. Men jag blev lite trött på slutet. Jag kommer inte ihåg när jag ens gick arton hål senast. Jag är inte i den fysiska formen längre, berättar Louise efter rundan.

Hon kanske kommer att ångra beslutet att nästa vecka åka hem till Vallda och träna juniorer resten av säsongen. Nu fick hon till och med bli intervjuad i tv av Golf Channel. Men hennes mål för veckan har inte ändrats.

– Jag ska bara fortsätta försöka ha kul. Jag sa innan jag gick ut till min caddie att om jag skjuter par så är jag meganöjd.

Carro nöjd

Caroline Hedwall var också nöjd med sin start. Hon gjorde ett par bogeys på par tre-hål men också tre birdies.

– Det var stabilt idag. Jag slog bra slag, speciellt med drivern. Jag hade lite svårt att komma in i hur hårda greenerna var. De var mjukare idag än de varit på inspelet så det var svårt att lita på sina beslut.

På femte hålet gjorde hon en viktig räddning när hon slog sitt utslag i vattnet och sedan droppade och lyckades rädda bogey. Hon hade precis innan gjort sin första birdie och kommit till röda siffror.

– Det var sjukt viktigt. Bara att kunna gå därifrån och vara på par efter att ha droppat. Det var riktigt viktigt för att hålla igång rundan.

Det var en bra start men hon vet vad som kan göra det ännu bättre.

– Det gäller att få i lite mer puttar. Jag ska nöta lite puttning nu. Men jag kom inte tillräckligt nära heller. På nian och tian gjorde jag birdies från en meter men annars fick jag inte i så mycket.

Svenskorna delar nu sjuttonde platsen. En som bara spelar för att det är kul och en som söker sin första majorframgång och sitt stora genombrott i USA.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-04-05
FöljaNyheter
Scroll to Top