Henrik Stenson laddade upp inför tourfinalen med att slå bollar från sin svit på lyxhotellet Atlantis. Foto: Getty Images

Följa

Stenson slog bollar – från balkongen

Henrik Stenson hade en annorlunda uppladdning inför tourfinalen i Dubai. Han gick ut på balkongen och slog bollar från sviten på lyxhotellet Atlantis.

Text: CM Hellsten • 2013-11-15 Uppdaterad 2013-11-15

DP World Tour Championship

Bild 1122825

Datum: 14-17 november.
Bana: Jumeirah Golf Estates, Dubai, Förenade Arabemiraten.
Prispengar: $ 8 000 000.
Titelhållare: Rory McIlroy (2012).

Startlista

Race to Dubai

Aktuell ställning

Leder man Race to Dubai-rankingen inför den stora tourfinalen får man givetvis den allra finaste sviten på spelarnas lyxhotell Atlantis.

Våningen som Henrik Stenson bor i under DP World Tour Championship är 950 kvadratmeter stor.
Inför tävlingen bjöd svensken in Lee Westwood, Martin Kaymer, Justin Rose och några till för att slå bollar från balkongen ner mot en liten uppbyggd green på en flytbrygga nere i havet.
– Det var högt och en helt annan situation… Jag gick rakt ut från frukostbordet för att slå. En halvmeter framför fanns en två decimeter hög kant, jag greppade klubban jäkligt hårt för det var 100 meter ner till poolområdet. Det var en riktig utmaning. Jag fick den till 2,5 meter ifrån med mitt bästa försök. Greenen var 9 x 5 meter från 235 yards med 100 meters höjdskillnad och sidovind från höger. Jag tror att gemene 18-handicapparen nog hade kunnat stå där ett tag innan han träffade greenen, säger Henrik.

Här kan du se European Tours filmklipp.

 


Text: CM Hellsten • 2013-11-15
FöljaNyheter
Scroll to Top