Henrik Stenson kommer att vila sin handled i två dagar inför den kommande tourfinalen i Dubai.

Följa

Stenson: ”Handleden kändes lite bättre”

Henrik Stenson toppar fortfarande Race to Dubai-rankingen. Men plågas av sin skada. Närmast väntar en ny MRI och två dagars vila inför tourfinalen.- Handleden kändes lite bättre, säger svensken efter rond 4.

Text: CM Hellsten • 2013-11-10 Uppdaterad 2013-11-10

Turkish Airlines Open

Bild 1122766
Datum: 7-10 november.
Bana: Montgomerie Maxx Royal, Antalya, Turkiet.
Prispengar: $ 7 000 000.
Titelförsvarare: Ny tävling.

Startfält
Startlista
Race to Dubai
Aktuell ställning

 

Direkt efter Turkish Airlines Open lämnade Henrik Stenson och Ian Poulter Montgomerie Maxx Royal och delade bil ut till flygplatsen. Där väntade ett plan som tog de två Race to Dubai-duellanterna till just Dubai redan på söndagseftermiddagen.
De goda grannarna från Lake Nona har även en privat vadslagning om vem som vinner European Tours penninglista.
– Strunt i resten – nu handlar det bara om vårt bet…, säger Henrik skämtsamt och fortsätter: Jag och Ian kommer att munhuggas lite under flighten. Det är en ganska skön stämning och inga har feelings – det handlar ju om vem som spelar bäst golf.

Efter genrepet i Turkiet toppar Henrik Stenson fortfarande Race to Dubai-rankingen. Svensken har samlat ihop 2 379 194 poäng. Justin Rose är ny tvåa med 2 165 727 medan Graeme McDowell, som inte spelade i veckan, är trea med 2 057 395.
Stensons resekamrat Poulter är fyra med 2 035 288.
– Det känns positivt att jag fortfarande har näsan över vattnet i totalen och det är bara gå ut och försöka spela en bra tävling i Dubai. Jag har allt i egna händer – precis som läget var i Atlanta. Lyckas jag inte vinna och någon av de andra går och vinner så är det bara att lyfta på hatten, säger Henrik.

Handledens status?
– Den kändes lite bättre i dag och jag ska försöka ta mig ur pro-amen på tisdag och få till två hela dagar av vila och sedan bara spela nio hål på onsdag. Det är ju inte de förberedelserna man vill ha men det är bättre att ta ledigt två dagar än att äventyra spelet i tävlingen. Trasslet med handen påverkar uppladdningen men det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.

Hur många procent från 100 är handleden just nu?
– Svårt att svara på. Den påverkar mig egentligen inte när jag slår slagen men tar ändå stryk varje gång. Varje slag är ju ett steg åt fel håll när jag egentligen behöver vila.

Om det inte varit Race to Dubai – hur mycket vila hade du behövt?
– Ett par veckor för att kunna återhämta mig. Jag vill ju inte få några långsiktiga problem och det är ju inte värt att fortsätta spela om man drar sönder någonting och blir borta i ett halvår.

Kommer du att omvärdera ditt spelschema efter tourfinalen?
– Absolut. Det blir med största sannolikhet någon ändring framöver.

Henrik Stenson kommer under måndagskvällen även att genomgå en ny MRI.

Karlsson får spela vidare på PGA Tour
Fransmannens första triumf
Norén drog sig ur – missar Dubai
Tungt avslut för Lindberg

Text: CM Hellsten • 2013-11-10
FöljaNyheter
Scroll to Top