Göteborgskan Parmlid är bästa svenska i Kina Foto: Getty Images

Följa

Parmlid 22:a i Kina

Efter den första rundan i Suzhou Taihu Open på damerna europatour är Mikaela Parmlid delad 22:a efter den första rundan. Hon är fem slag efter en ledande trio.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-11-01 Uppdaterad 2013-11-01

China Suzhou Taihu Open

Bild 1122674

Speldatum: 1 – 3 november
Bana: Suzhou Taihu International Golf Club
Prispengar: 400 000 Euro
Titelförsvarare: Carlota Ciganda

Startfält
Starttider
Aktuell ställning
Penninglista

Även de bästa damerna i Europa gör den här veckan upp om en titel i Kina den här veckan. De spelar i Suzhou, som ligger en bit västerut från Shanghai.

Med en spelad runda är Mikaela Parmlid bästa svenska på 22:a plats. Hon gick två under par. Hon har en säsong bakom sig där hon varit tvåa och femma och var bra med länge i British Open. Hon är elva på LET:s penninglista och kanske kan hon förbättra det ytterligare den här veckan.

Ett slag efter Parmlid finns tävlingens andra svenska, Linda Wessberg. Hon delar med sina ett under par 37:e plats.

Men svenskorna har en bit upp till ledarna. En trio spelare gick runt på 65 slag. Veronica Zorzi från Italien, engelska Holly Clyburn och Ashley Simon från Sydafrika.

Zorzi avslutade förra veckans tävling med ett skadat lillfinger men det var inget som hämmade henne den här dagen.

– Sju birdies, inga bogeys, en väldigt stabil runda. Jag ville bara vara väldigt fokuserad idag och ta ett slag i taget och det var nyckeln för mig idag, berättade italienskan för LET:s hemsida.

Ett slag bakom ledartrion finns Nikki Garrett. Två slag efter finns balnd andra titelförsvararen och Solheim Cuphjältinnan Carlota Ciganda. Där finns också kinesiska amatören Jing Yan, Kongkarapan från Thailand och bästa nordiskan, Line Wedel från Danmark.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-11-01
FöljaNyheter
Scroll to Top