Nordea Tour-spelaren Alexander Björk går via börsen för att nå sitt stora mål European Tour. Foto: Michael Broström

Följa

Köp aktier i golfproffs

Alexander Björk spelar på Nordea Tour. Nu kan vem som helst köpa aktier i det svenska golfproffset.- Jag delar hellre med mig av prispengarna än att inte nå min fulla potential på grund av begränsningar i ekonomin, säger Alexander.

Text: CM Hellsten • 2012-08-28 Uppdaterad 2012-08-28

När spelarna själva inför årets säsong fick tycka till om vem som är den bäste puttaren på Nordea Tour fick Alexander Björk flest röster.
11,6 procent av kollegorna tyckte att Växjökillen är nummer 1.

Efter tio spelade tävlingar är smålänningen på 13:e plats i Nordea Tour-rankingen efter fyra topp-10-placeringar. Så här långt har han spelat in 92 345 kronor under 2012 och totalt i karriären 447 385 kronor sedan första proffsåret 2009.
Alexander Björk siktar mot European Tour.
Vägen dit går via… börsen.

Från och med 24 augusti kan intresserade investerare köpa andelar i Alexander Björk via sajten www.tradeinsports.se och aktieägarna får procent på de prispengarna som han spelar in under de fyra kommande åren.
– För att bli konkurrenskraftig i dagens golf måste man ha en ekonomi som möjliggör en heltidssatsning och bra träningsförutsättningar. Med hjälp av externa finansiärer kommer jag kunna höja kvaliteten på mitt tävlings- och träningsspel och ta klivet till Europatouren.
– Jag vill spela golf på hög internationell nivå och delar hellre med mig av prispengarna än att inte nå min fulla potential på grund av begränsningar i ekonomin. Utöver det finansiella stödet skall det bli fantastiskt kul att ha en grupp investerare som följer min golf, vilket också gör mig intressantare för sponsorer. Jag tror att detta kan bli en mycket attraktiv lösning även för andra lovande idrottare, säger Alexander Björk i ett pressmeddelande.

De privatpersoner eller företag som är intresserade av att köpa andelar i Alexander Björk betalar 200 kronor och uppåt. Efter en introduktionsperiod kommer andelarna att handlas till marknadspris, ungefär som en aktie.


Text: CM Hellsten • 2012-08-28
FöljaNyheter
Rulla till toppen