Supernöjda segrare på norrlandssnabba greener. Paret Peter och Annika Mortimer vann sin fjärde inteckning i RM för Äkta Makar/Sambos som avgjordes i Sollefteå. Foto: Jonas Forsberg

Följa

Väntad seger på Sollefteå

Det var ingen större överraskning att vinnarparet i RM:s klass Äkta Makar/Sambos blev Peter och Annika Mortimer, Kungsbacka GK. Men desto mer överraskade var vinnarparet av den fina kvalité som Sollefteå Golfklubb visade upp på sin bana.- Ärlig talat så hade vi lite fördomar när vi åkte upp, vi var lite rädd för hur greenerna skulle vara, men vilken fantastiskt fin bana och vilka greener, sade Peter och Annika.

Text: Ulf Hellman • 2012-07-11 Uppdaterad 2012-07-11

Läs mer

Här hittar du alla resultat från RM, i de klasser som är färdigspelade

Mor och dotter

Far och son

Äkta makar/sambor mixed

Äkta makar/sambor mixed 100+

Två generationer mixed

 

Sollefteå Golfklubb kunde visa upp en banan som det kommer att snackas gott om nu i södra Sverige.
Enligt klubbens representanter rullade det drygt 10 på stimpen, och greenerna var jämna och rättvisa. I övrigt i det närmaste perfekt bana – det var upplagt för bra golf i klassen Äkta Makar.

Paret Peter och Annika Mortimer tog initiativet redan första dagen och med två slag över par och 74 slag hade man en fyraslagsledning före Öviks Petter Hägglund/Nicole Königsson.

Tävlingen spelas som foresome, med ett gemensamt tee på varje hål, gult eller rött. Så det handlade lite om taktik också, och inför slutvarvet valde paret Mortimer att spela tvärtom hur alla andra par spelade. Vilket betydde att Annika slog ut från gula teemarkering, Peter från de röda.

– Ett rent taktiskt drag, vi ville spela enkelt och inte riskera något, förklarade paret sin taktik.

Fyra slag växte till fem efter första nio, och även om Petter och Nicole gjorde sitt bästa för att hinna ikapp sista fyra hålen med hole-in-one (Petter), birdie, par, birdie så kom de aldrig närmare än de fyra som man startade efter.

För paret Mortimer var detta den fjärde segern i denna klass. -99 och -01, sen blev det tillökning i familjen med två söner (som förstås spelar golf!) sedan vann man även förra året på Forsbacka.
Men det här var definitivt den nordligaste triumfen.

– Vi har haft med oss grabbarna hit upp och hyrt en husvagn här på banan, så det har varit fantastiskt roligt och trevligt.
– Självklart kommer vi rekommendera andra att åka till Sollefteå, även om det för vår del är en resa på 90 mil, sade paret.

Tvåa blev då ångermanlänningarna Petter Hägglund och Nicole Königsson i parets första RM-start.

– Vi hade inga större förhoppningar när vi åkte hit, men då det gick så pass bra första dagen ville vi ju gärna behålla den positionen. Så det var lite nervöst på första tee, medgav Nicole.

Och för Petters del blev det alltså även ett elegant hole-in-one.

– Slaget var rakt mot pinnen, så visst hoppades jag, men det var ändå en överraskning att se bollen rulla i hål. Det är tur jag har så gamla klubbor så jag inte fick spinn på bollen där, sade Petter, och tillade sedan när han fick sin champagneflaska – ”Nicole, du får köra hem nu…”.

På tredje plats placerade sig paret Per och Maria Lundin, Timrå Golfklubb.

Här hittar du alla resultat från RM

Text: Ulf Hellman • 2012-07-11
FöljaNyheter
Rulla till toppen