Charlotta Sörenstam har fått ledigt för att spela Elitserien med kompisarna från Bro Bålsta. Men Caroline Hedwall (t h) kan inte vara med titelförsvararna Barsebäck. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Hedwall skadad – men Stenson kommer

Caroline Hedwall är skadad och spelar inte för sitt Barsebäck under veckans Elitserien. Däremot får klubben tillskott av Henrik Stenson på herrsidan. Och Charlotta Sörenstam har fått ledigt för att vara med.

Text: Tommie • 2012-07-16 Uppdaterad 2012-07-16

Se live tv här

Året Elitserien kommer att sändas live via streaming i datorn. Det är fredagens och lördagens spel som visas via live streaming.

Du hittar sändningen här.

Henrik Stenson kommer. Caroline Hedwall försvinner. Laguppställningarna diskuteras flitigt så här dagarna före Elitserien drar igång på Barsebäck på onsdag.
Klart är att årets upplaga innehåller väldigt många namnkunniga och välmeriterade spelare.
På damsidan skulle Caroline Hedwall vara affischnamn, men igår tvingades Carro lämna återbud:

– Magnetröntgen visade att jag har en stressreaktion på lårbenshalsen. Sköter jag mig inte kan det utvecklas till en fraktur, säger en besviken Carro. Nu tvingas jag vila i sex till åtta veckor. Min förhoppning är att vara tillbaka till British Open i september.

Caroline Hedwall, som spelat Lag-SM sju gånger och varit med i Barsebäcks guldlag de senaste fem åren, tror, trots att hon inte kan spela, att Barsebäck har en bra segerchans.

– Vi har ett starkt lag där alla kan leverera. Dessutom har vi kul i hop. Jag ska försöka hjälpa till utanför banan så gott det går.

En annan namnkunnig spelare är förstås Solheim Cup-spelaren Charlotta Sörenstam, som finns med i Bro Bålstas lag, som är nykomling i Elitserien.

– Jag sa redan förra året att om tjejerna vann division I och gick upp i Elitserien så vill jag vara med, säger Charlotta, som numera spelar väldigt sparsamt. Arbetet som instruktör på syrran Annikas Academy kräver nästan all tid.

– Fast jag fick fråga chefen om jag fick åka hit. Det var ok om jag tog semester, fortsätter Charlotta med ett leende.

Några förhoppningar om att locka Annika till nästa år har hon dock inte:

– Har man nio olika företag och två barn, så hinner man inte spela golf.

Hur bra är då Charlotta just nu?
– Jag spelar bra i 16 hål. Räcker det?

Vi får se. Bro Bålstads coach, Fredrik Lasses, tycker hon är lite blygsam:

– Charlotta är fortfarande väldigt duktig. Hon betyder jättemycket för vårt unga lag. Vi siktar på att komma på den övre halvan i tabellen.

Andra toppkandidater på damsidan är Saltsjöbaden och inte minst Delsjö med Karin Sjödin i laget.
På herrsidan är Vasatorp regerande mästare. Förra årets silverlag, Barsebäck, fick i går en oväntad förstärkning. När Henrik Stenson, som verkar vara på väg mot toppformen, missade att ta en plats i British Open gav han klartecken för spel i Lag-SM.

– Lite synd att inte Henrik får spela British Open, men naturligtvis en jätteförstärkning för oss i jakten på SM-guldet säger Barsebäcks coach, Kricken Härdin. Vi går naturligtvis för serieseger på våra hemmabanor. Om det räcker vet vi på lördag.

Den som vill följa dramatiken kan göra det via webb-TV på fredag och lördag om man inte kan ta sig till Barsebäck. Och då finns det fler meriterade spelare än Henrik Stenson att hålla ögonen på – Joakim Haeggman, Fredrik Henge, Steven Jeppesen och Robert Wingård har alla varit med i hetluften förr.

Se Elitserien live

Text: Tommie • 2012-07-16
FöljaNyheter
Scroll to Top