Thoingchai Jaidee har chansen att vinna sin femte ET-seger, den första i Europa. Foto: Getty Images

Följa

Thailändskt i toppen

Holländaren Joost Luiten var fredagens man på Celtic Manor med en briljant 64-rond, men han fick ändå se sig passerad av thailändaren Thongchai Jaidee som efter en 67:a är ensam ledare inför finalvarvet.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02 Uppdaterad 2012-06-02

ISPS Handa Wales Open

Datum: 31 maj-3 juni
Bana: The Celtic Manor Resort, City of Newport, Wales
Prispengar: £1 800 000
Vinnare: Alexander Norén (2011)

Deltagarlista
Starttider
Aktuell ställning

Race To Dubai Ranking
Ryder Cup Ranking

Relaterat
Norén bryter i Wales
Formen god hos Norén
Sjöholm två från täten
Fisher är tillbaka

Thonghchai Jaidee, som innan han tog upp golfkarriären försörjde sig som fallskärmsjägare, har vunnit fyra gånger på Europatouren. Men alla dessa segrar har kommit i Asien. Nu har han chansen att för första gången ta en titel på europeisk mark.

– Det är viktigt för mig att spela bara i Europa, där väderförhållandena är hela annorlunda mot vad jag är van vid. Jag har lärt mig mer och mer hur man spelar under sådana här förhållanden, sa Jaidee till pressen efter sin fredagsrond.

– Nu har jag en bra chans, speciellt om jag kan följa min spelplan en dag till. Det bästa jag kan göra är att träffa fairways, träffa greenerna och putta bra.

Låter klokt.

Jaidee noterade tävlingens längsta slag när han på det 18:e hålet, 575 yards, drämde iväg bollen rejält. Driven uppmättes till 410 yards (370 meter) och han behövde bara en järnsjua för inspelet.

– Jag tror 320 är det längsta jag slagit så när jag kom upp till krönet fick jag fråga var bollen var. En funktionär visade mig var den låg. Jag trodde då den var 390 yards, men 410 låter bättre, sa Jaidee med ett leende.  

Thongchai Jaidee är efter ronderna 71-68-67 sju under par och han är inför avgörandet ett slag före Joost Luiten, mannen med veckans bästa rond (64), och engelsmannen Ross Fisher, som var i ledningen efter 36 hål och som på sista hålet på lördagen missade en eagleputt som skulle ha tagit honom till delad ledning.

Bäste svensk inför slutronden är Joel Sjöholm, som efter lördagens 70-varv är på par i sammandraget och har sju slag upp till ledaren.

Oscar Florén hade en riktigt bra dag och tog med en 67:a ett rejält kliv uppåt. Oscar är +1 och delar 26:e plats med bland andra Magnus A Carlsson, som hade 70 slag på ronden.  


Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02
FöljaNyheter
Rulla till toppen