Henrik Stenson noterade en stark 68:a, fredagens bästa score på Muirfield Village. Foto: Getty Images

Följa

Stenson på gång

Henrik Stenson var med en 68:a bäst på banan den andra dagen i Memorial och tog sig upp till delad tolfte plats. "Fel" Rory har tagit täten och Tiger Woods ger tydliga formbesked två veckor före US Open.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02 Uppdaterad 2012-06-02

The Memorial Tournament presented by Nationwide Insurance

Datum: 31 maj-3 juni
Bana: Muirfield Village GC, Dublin, Ohio
Prispengar: 6,2 miljoner dollar
VInnare: Steve Stricker (2011)

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

FedEx Cup Ranking

Relaterat
Stallings smög till ledning

Efter två timmars regnuppehåll på förmiddagen blev det en riktigt tuff dag för spelarna på Muirfield Village. Det var kallt och det var framförallt blåsigt och scorerna blev därefter.

68, fyra under par, var fredagens bästa resultat och det var en score som noterades av tre spelare. En av dem var Henrik Stenson.

– Det var riktigt tufft därute och jag är helnöjd. Jag slog ett par bra slag på femman och lyckades göra eagle. Och så fick jag i några bra puttar i början. Därefter var det bara att kämpa i vinden, sa en mycket nöjd Henrik till PGA Tours intervjumikrofon.

Stenson som för närvarande är 85:a på FedEx Cup-rankingen, gjorde en stark tävling i The Players i maj men har missat kvalgränsen i tre av sina fyra senaste tävlingar. Nu har han en god möjlighet att i en av tourens mest prestigefyllda evenemang ta ett rejält kliv uppåt och förbättra sin status. Med två under par i sammandraget är han bara fyra slag från ledningen inför helgen.

Ny ledare är, överraskande för de flesta, Rory Sabbatini. Den amerikaniserade sydafrikanen har missat åtta kvalgränser den här säsongen och hans enda topp 10-placering kom i säsongsstarten på Hawaii i januari. Nu har han inlett med två 69:or (-6) och är ensam i topp.

Tiger är i form
Fyra spelare jagar Sabbatini, bara ett slag efter. En av dem är Tiger Woods. Den förre världsettan har under de första två dagarna visat prov på tålamod och stabilt spel och efter ronderna 70-69 är han definitivt den hetaste segerkandidaten inför helgens avgörande.

Det enda Tiger kan gräma sig över så här långt är två dubbelbogeys, en på 18:e första dagen och en på 12:an, det svåra korthålet, på fredagen.

Tiger var speciellt nöjd med att han kunde kontrollera bollen så bra i de hårda vindarna och ge sig själv många birdiechanser.

– Jag har slagit bollen bra hela dagen, och en bra bollträff är vad som krävs när det blåser som det gjorde idag. Det var en riktigt tuff dag, sa Tiger.

Ny kortvecka för McIlory
Den regerande US Open-mästaren Rory McIlory har två raka missade cutter bakom sig. Nu kom han till Ohio för att stärka sitt självförtroende inför titelförsvaret i årets andra major om två veckor.

Men det blev fel igen. Det mesta gick snett för nordirländaren, som efter en 79:a på fredagen inte ens var nära att ta sig vidare.

– Jag har definitivt slagit bollen bättre än jag gjorde förra veckan, så jag kan se en liten ljusning. Men jag har fortfarande en lång väg kvar, sa en besviken McIlroy.

Tre svenskar kom till start. Nu är det bara Henrik Stenson kvar. Jonas Blixt och Carl Pettersson var båda fyra slag från att klara kvalgränsen, som blev +3.

Thailändskt i toppen
Anna och Karin bra med
Koch har segerchans
Dramatik på Sturup Park

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02
FöljaNyheter
Scroll to Top