Ska Carin Koch ta sin första LET-seger sedan 2000 den här veckan? Foto: Getty Images

Följa

Koch har segerchans

Rutinerade Carin Koch kan fortfarande spela riktigt bra golf. Inför avslutningen av av Deloitte Open i Holland är den 42-åriga Gullbringa-tjejen delad fyra, bara tre slag från ledningen.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02 Uppdaterad 2012-06-02

Deloitte Ladies Open

Datum: 1-3 juni
Bana: Golfclub Broekpolder, Rotterdam, Holland
Prispengar: €250 000
Vinnare: Melissa Reid (2011)

Deltagarlista
Starttider
Aktuell ställning

Penninglistan

Relaterat
Kvartett delar ledningen

Carin Koch, som gjorde sin proffsdebut för 20 år sedan, har meriter som de flesta av konkurrenterna bara kan drömma. En lång karriär på LPGA Tour gav förutom två segrar en hel drös med andra- och tredjeplatser.

Vid fyra tillfällen har hon representerat Europa i Solheim Cup, och i debuten på Loch Lomond 2000 var det Carin som sänkte den avgörande putten på 17:e hålet och blev stor hjältinna.

Nu har hon lagt USA-karriären bakom sig, med familjen flyttat hem till Sverige men tävlandet har hon inte gett upp. Nu är scenen Ladies European Tour.

Märkligt nog har hon på LET bara en seger i bagaget och den kom i Chrysler Open på Halmstad 2000. Den här veckan har hon möjlighet att bättra på den statistiken. Efter ronderna 71-70 (-3) är hon en av sju spelare som delar fjärdeplatsen och som kommer att ge sig ut på segerjakt på söndagen.

Ensam ledare inför avgörandet är den unga spanjorskan Carlota Ciganda, rookie som fyllde 22 år i fredags och gav sig själv en försenad födelsedagspresent med en strålande 67-rond.

Ciganda är sex under par i sammandraget och ett slag före finskan Ursula Wikström och två före Florentyna Parker, England, och Elena Giraud, Frankrike, som delar tredjeplatsen.

Näst bästa svenskor är Louise Larsson och Mikaela Parmlid, som båda öppnat 72-71 (-1) och delar 15:e plats.  


Text: Jörgen Ohlson • 2012-06-02
FöljaNyheter
Rulla till toppen