Sun Young Yoo vann Kraft Nabisco efter särspel och stor dramatik Foto: Getty Images

Följa

Yoo vann majorn

RANCHO MIRAGE: Sun Young Yoo vann Kraft Nabisco Championship efter stor dramatik. IK Kim blev den stora förloraren när hon missade en kort putt för vinst på det sista hålet - och sedan förlorade särspelet. Karin Sjödin hade chansen länge men slutade fyra.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-02 Uppdaterad 2012-04-02

Så sänder tv

Bild 1116110

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116112 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Det började med mycket vind som avtog under dagens gång. Karin Sjödin fick en drömstart med eagle på det andra hålet och ledde med tre slag under de första nio hålen. Ledningen räckte fram till det tionde hålet när Karin gjorde sin andra bogey i rad.

Då tog Hee Kyung Seo över ledningen. Men sydkoreanskan blev tagen av stundens allvar och släppte in sina landsmanninor Sun Young Yoo och IK Kim i matchen. Även Sjödin och Yani Tseng, som inte var sig lik denna dag, hade chansen igen.

Då sänker IK en fantastisk putt på sjuttonde hålet för sin andra raka birdie och tar ledningen ensam inför artonde hålet. Men det är inte slut på dramatiken.

Sätter segervrålet i halsen
Hennes birdieputt på det 18:e stryker hålkanten. Då händer det. Hon missar sin retur för par på under en halvmeter. Putten går hela varvet runt och stannar på hålkanten. Den stora publiken sätter segervrålet i halsen och Kim sätter handen för munnen.

På det sjuttonde hålet har Yani Tseng gjort birdie och Sjödin bogey. Världsettan har nu med en birdie på det sista hålet chansen att ta sig till särspel med de två sydkoreanskorna Yoo och Kim trots att hon haft något av en mardrömsdag.

När hennes putt stryker hålkanten faller hon ihop på greenen efter vad som måste ha varit en mycket påfrestande dag. Karins birdieputt går inte heller i och hon slutar delad fyra.

I särspelet vinner Yoo efter att ha gjort birdie på det första särspelshålet. Och är den av koreanskorna som får hoppa i “Poppies Pond”. Kvar på greenen står en gråtfärdig IK Kim.

– Jag visste inte att det skulle vara så kallt, berättar en något omtumlad vinnare på presskonferensen.

– Jag funderade inte så mycket på att jag skulle vinna under rundan. Jag såg på leaderboarden efter sexton och såg att jag bara var ett slag efter. Då tänkte jag bara på att ta ett slag i taget och göra mitt bästa.

Hon fick även frågan om Kims missade putt.

– Hon är normalt en bra puttare och gör inte sådana missar. Men vi spelar alla för att vinna här och det är sånt som händer i golf. Det är en galen sport.

Blir ihågkommen för missen
Men den här tävlingen kommer att bli ihågkommen för att IK Kim missade den troligtvis kortaste putten för seger i en major. Kortare än både Doug Sanders 1970 i British Open eller Scott Hoch i Masters 1989.

Men 25-åriga Sun Young Yoo från Sydkorea är numera en majorvinnare.

TÄVLINGSBLOGGEN: Tre saker att komma ihåg
Läs allt om majorn
Karin slutade fyra
Två prickade segraren
TV: Här missar Kim segern

Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top