I fjol var det Charl Schwartzel som fick ta på sig den gröna kavajen. Detta ögonblick kunde bevittnas i både SVT och Viasat. Även i år kan tittarna välja mellan kanalerna. I fjol var det Charl Schwartzel som fick ta på sig den gröna kavajen. Detta ögonblick kunde bevittnas i både SVT och Viasat. Även i år kan tittarna välja mellan kanalerna. Foto: Getty Images

Dela denna artikel

Så sänder kanalerna

Onsdag:
Viasat Golf sänder par-3-tävlingen med start klockan 21:00.

Torsdag:
SVT börjar 21:00 i SVT24, klockan 23:40 går sändningen i SVT1.
Viasat Golf inleder sändningen 21:00.

Fredag:
SVT inleder 21:00 i SVT24, går 23:35 över i SVT1
Viasat Golf inleder sändningen 21:00

Lördag:
SVT inleder 21:30 i SVT24 och går 23:15 över i SVT1
Viasat Golf sänder med start 21:30

Söndag:
SVT inleder sändningen av finalronden i SVT24 klockan 20:00
Viasat Golf startar sändningen klockan 20:00

SVT erbjuder också sändning i SVT Play, och Viasats bilder visas i Viaplay.

Viasat eller SVT?

Svenska tv-tittare är att gratulera. Precis som i fjol visas US Masters direkt alla dagar i två kanaler, Sveriges Television och Viasat Golf. Vilken väljer du?

Maestro Göran Zachrisson har bevakat åtskilliga Masters på plats på Augusta National. När Viasat förvärvade rättigheter till årets tävling bestämde han sig för att kommentera från studion på Ringvägen  i Stockholm.

- Jag ser ingen anledning att åka dit. Jag kan varje hål och varje flaggplacering på banan och under sändningen ser jag samma bilder vare sig jag sitter här eller där. Det är samma bilder som SVT:s kommentatorer ser fast de är på plats, säger Göran.

Har sällskap av P-U
Vid sin sida har han Per-Ulrik Johansson, som själv varit tolva två gånger på Augusta National (1997 och 1998). Att Sveriges Television har ett team på Augusta National och sänder parallellt är ingenting som bekymrar Göran Zachrisson.

- Tvärtom. Jag tycker det är bra att tävlingen visas i SVT, en kanal som når alla. Och jag hoppas att både de och vi gör ett bra jobb. Ju bättre den tävlingen kan presenteras, desto bättre för tittarna och desto mer hälsosamt för spelet.  Det är ju ingen vanlig poängbogey som ska spelas den här veckan.

Göran Zachrisson trivs med att ha Per-Ulrik Johansson vid sin sida.

- Han är duktig och kunnig. Vi gjorde vår första Masterssändning tillsammans redan 1993. Tänk så kul att få göra det igen, 19 år senare.

Ingen konkurrens
Att det skulle råda någon ”konkurrens om tittarna” under Mastersdagarna håller Göran inte alls med om.

- Var och en följer den sändning han eller hon vill följa. Det är inget märkvärdigt med det. Att SVT kommer att ha betydligt större tittarsiffror än vi är självklart, eftersom den kanalen når alla svenska hem. Per-Ulrik och jag har kravet att presentera tävlingen på ett så bra sätt som möjligt och det vi kan göra är att försöka leva upp till det kravet, säger Göran Zachrisson.

SVT:s kommentator Jonas Karlsson har sällskap av expertkommentatorn Daniel Bäck i studion på Augusta. Bäck jobbar till vardags som golftränare på Bro Hof.

Av: Jörgen Ohlson
jo@golf.se

Publicerad: 2012-04-04
Kommentarer (16)
Skriv nytt inlägg
Logga in med ditt Facebook-konto
 Posta 
Stefan

SVT sänder väl i HD kvalitet, men inte Viasat Annars lyssnar man hellre på Göran Zachrisson Får fundera på om bilden eller kommentatorn ska avgöra!

Stefan Bodingh , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Björn

Tur man har viasatgolf så man slipper lyssna på jonas Karlsson

Björn Melin , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Fredrik

Skulle vara så grymt om Viasat kunde sända på nån av sina HD kanaler. Zache och HD i symbios skulle vara en oslagbar kombination!! =)

Fredrik Nordin , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Mikael

Jag blir verkligen trött på Jonas K. och hans kommentarer. Saknar Zacke. Svt skulle kunna köpa ljudet av viasat, det borde väl bli billigare o bättre för licensbetalarna. Jonas kan lätt få påskledigt, för min del. (kör med så låg volym som möjligt)

Mikael Kun , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl
Jan

zacke rules

Jan Ivarsson , 15:25, den 20 december 2013
Anmäl

Dela denna artikel

Annonser

Partners: