Det räckte inte hela vägen fram för Sjödin den här gången trots drömstart Foto: Getty Images

Följa

Karin slutade fyra

RANCHO MIRAGE: Karin Sjödin fick en drömstart och var ett tag i ledningen med tre slag på första nio. Men det räckte inte hela vägen och hon slutade till slut fyra. Två ynka slag från särspelet om segern. – Det är okej. Självklart är jag nöjd med veckan.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-02 Uppdaterad 2012-04-02

Så sänder tv

Bild 1116102

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116104 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Sun Young Yoo (2012)

Startfält
Startlista
Slutresultat & prispengar
Penninglista

Karin Sjödin visade inga nerver när hon för första gången gick ut i ledarbollen i en major. Hon delade fairway med sin första drive och på det andra hålet gjorde hon eagle och ledde då med tre slag.

– Det är alltid skönt med en bra start. Men det kändes inget speciellt efter det hålet, berättar en inte alltför besviken Karin Sjödin för Svensk Golf.

Var inte nervös
Ett par bogeys på nian och tian gjorde att hon tappade ledningen. Men när hon sedan gjorde birdie på tretton och var nära på fjorton var hon återigen mitt i segerdiskussionen. Men med två sena bogeys på sexton och sjutton försvann alla segerchanser. Men det berodde inte på nervositet.

– Jag är nog inte en sådan person som blir speciellt nervös. Det var en bara sådan dag idag. Ingenting var riktigt bra men ingenting var heller riktigt dåligt. Och jag hittade aldrig bra fart på greenerna så jag satte inga puttar idag. Och det är svårt att vinna om man inte sätter några puttar.

Bästa resultatet någonsin
Det här är Karins bästa placering hittills på LPGA och den kommer till råga på allt i en major. Och hon tar med sig mycket positivt från den här veckan.

– Det här betyder mycket. Att känna att man kan kan var med däruppe i en major och jag hoppas att jag nu kan komma med i lite fler tävlingar. Det räckte inte riktigt den här veckan men förhoppningsvis gör det det nästa gång.

Och trots den ovana situationen såg göteborgskan ut att njuta av varje sekund.

– Det var jättekul att gå i ledarbollen med allt folk. Det är kul att höra dem ropa mitt namn och och inte bara Yani. Men det kändes som jag hörde hemma i toppen och jag spelade så bra hela veckan så jag tar med mig det positiva.

Det blev det till slut 74 slag på sista rundan och till slut är svenskan två slag ifrån att komma med i särspelet.

Bakom Karin blev Anna Nordqvist 26:a, Maria Hjorth 38:a och Caroline Hedwall 56:a.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-02
FöljaNyheter
Scroll to Top