Karin Sjödin intervjuas på presskonferensen, för första gången som ledare i en major. Foto: Getty Images

Följa

Karin leder majorn

RANCHO MIRAGE: Hon hade aldrig varit i det här läget i en major. Och hon jagade världens just nu bästa spelare . Men Karin Sjödin visade inga nerver alls utan storspelade och tog sig upp i delad ledning med Yani Tseng.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-01 Uppdaterad 2012-04-01

Så sänder tv

Bild 1116068

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116069 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Dagen började med att flaggorna på puttinggreenen hängde rakt ned och det var varmt och skönt. Men så fort de sista bollarna gick ut så kom vinden. Och den var stark. Men en tjej från västkusten och Oklahoma darrade inte i de svåra förhållandena.

Karin visade inga som helst nerver under den tredje rundan från sin femteplats.

– Jag var inte ett dugg nervös. När bollen går dit man vill så blir man inte nervös, berätta en glad Sjödin för Svensk Golf.

Ett stort leende hade Karin på läpparna under hela rundan. Leende i bollen blev det också när spelpartnern Na Yeon Choi gjorde Hole-in-one på det femte hålet. Karin höll sedan på att göra samma sak på det åttonde hålet vilket ledde till birdie. Sedan kom hon ikapp Tseng med en tvåputt för birdie på elfte hålet.

– Det var riktigt bra idag. Jag tror jag träffade sexton eller sjutton greener idag. Den enda bogeyn kom när jag slog två dåliga slag på det tolfte hålet. Typiskt att jag skulle slå mina enda dåliga slag i rad.

Har redan slagit Yani

Karin var en stor stjärna som amatör och vann VM med Sverige i lag och individuellt 2004. Då slog hon Yani Tseng som då var femton år. Sedan dess har deras karriärer gått åt olika håll. Yani Tseng har vunnit fem majors och massor av tävlingar. Medan Karin har kämpat och varit sjua som bäst på LPGA. Men hon känner sig inte obekväm i den här situationen.

– Det är här man vill vara. Det kommer att bli kul att spela i ledarbollen med Yani imorgon. Det är alltid mycket folk i hennes boll och det är kul att spela med stor publik.

Men den här säsongen har något hänt med Karin. Hon var tia i Phoenix och hade tätkänning länge. Men hon kan inte hitta någon detalj som varit avgörande.

– Jag har alltid känt att jag inte fått ut hela min potential men nu känns det som om det har lossnat ordentligt. Det känns som det börjat klicka helt enkelt.

Men det har varit en brokig väg hit. Hon hade en jobbig försäsong med sjukdom och kunde inte träna som hon brukar. Och hon spelade sig in tävlingen via bra spel i Phoenix. Annars hade hon inte ens varit här. Och halvvägs genom andra rundan skadar hon sig och behöver behandling. Men skadan hämmade henne inte så mycket på lördagen. Behandling före och efter spelet verkar ha hjälpt.

Tseng släpper inte taget

Men det är inte vem som helst hon går upp mot imorgon. Yani Tseng har vunnit de två senaste veckorna och tre gånger i år och fem majors. Yani tappade ledningen när hon gjorde bogey på det elfte hålet efter att ha blivit satt på klockan. Något som störde henne.

– Jag vet inte varför vi blev satta på klockan. Vi var inte långt efter bollen före och jag tror jag tappade koncentrationen lite där., sa Yani på sin presskonferens.

Men som den mästare hon är kämpade hon sig tillbaka upp i ledningen med en birdie på det svåra sjuttonde hålet. Hon vann här för två år sedan men tappade en ledning här förra året.

Men det saknas inte heller utmanare bakifrån. Det ojämna vädret gjorde att vissa som gick tidigt kunde minska gapet upp till täten innan vinden kom. Trea är Haeji Kang som är två slag efter. Delade fyror är fem stycken koreanskor. De är tre slag efter. Bland dem finns världstvåan Na Yeon Choi.

Inom fem slag finns också bland andra Suzann Pettersen som hade dagens runda med 66 slag, Lexi Thompson (67) och Azahara Munoz (67). De spelade sig tillbaka rakt in i tätstriden. Även Anna Nordqvist tog vara på att spela tidigt med 67. Hon är näst bästa svenska på 29:e plats.

På grund av att det väntas ännu hårdare vindar över natten kommer nu sista rundan att spelas senare än planerat och de kommer att spela i trebollar från dubbla tees. Ledarbollen med Karin Sjödin och Yani Tseng kommer att gå 12.10 (21.10 svensk tid).

TÄVLINGSBLOGGEN: Möt Yanis vänner
Läs allt om majorn
KOMMENTAR: Arton hål från ett svenskt golfunder

Text: Daniel Rosenlund • 2012-04-01
FöljaNyheter
Scroll to Top