Yani fortsätter att var i en klass för sig just nu Foto: Getty Images

Följa

Yani ångar på

Rancho Mirage: Det är samma som de senaste veckorna I toppen på LPGA. Yani Tseng tog sig upp i två slags ledning efter att återigen gått runt på 68 slag. Hon är ett slag före koreanskan Jaeji Kang och två före Sun Young Yoo och Lindsey Wright

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-31 Uppdaterad 2012-03-31

Så sänder tv

Bild 1116045

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116047 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Yani gick den här dagen ut tidigt i den svaga vinden och det var som sig brukligt för världsettan stabilt från början. Och när hon slår ett mindre bra slag så har hon en otrolig förmåga att rädda paren. Som på det sjuttonde och åttonde hålen (hon startade på tian).

– Det var stort att rädda par på de hålen. Sedan avslutade jag med birdie så det var bra. Men jag är mer nöjd idag än igår. Idag var mitt fokus bättre, berättade världsettan efter sin runda.

Hon är nu halvvägs mot att vinna för tredje veckan i rad och fjärde gången för året. Hon vann här för två år sedan men var i ett liknande läge förra året och fick stryk mot Stacy Lewis. Men den senaste tiden har hon spelat med ett otroligt självförtroende.  Hon fick frågan om golf känns enkelt just nu.

– Det är inget som är enkelt med det. Man måste fortfarande ge hundra procent på varje slag. Man behöver fokusera på de saker man kan påverka och inte tänka för mycket.

Vrål för Wright

Gårdagens ledare, Lindsey Wright, stod för slaget som framkallade det största vrålet under dagen. Ifrån ruffen på det nionde hålet sänkte hon en wedge och jublet hördes över halva banan.

– Jag hoppades bara att den skulle stanna på greenen. När man slår från ruffen är det svårt att få stopp på bollen men sedan hörde jag jublet.

Hon hade fram tills dess gjort åtta par och det satte fart på rundan. Hon var länge i delad ledning med Tseng innan hon missade en kort på femton och gjorde dubbel.

Hon berättade också att hon fått otroligt många email och uppmuntrande meddelanden efter att på gårdagens presskonferens berättat om sina svåra tid med depression.

Hon delar nu tredjeplatsen med Sun Young Yoo, ett slag efter tvåan Haeji Kang.

Tre slag efter Tseng finns förutom Karin Sjödin även ytterligare två koreanskor, Na Yeon Choi och Se Ri Pak.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top