Amy Yang behövde bara 23 puttar på sin väg mot 66 slag Foto: Getty Images

Följa

Yang i ensam ledning

Rancho Mirage: Koreanska Amy Yang var den som startade allra bäst på den första rundan. 66 slag gav henne ett slags ledning före Lindsey Wright och två före suveräna världsettan Yani Tseng. Karin Sjödin är bästa svenska, sex slag efter.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-30 Uppdaterad 2012-03-30

Så sänder tv

Bild 1116022

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116024 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Det var en perfekt dag den första tävlingsdagen i årets första major. Knappt någon vind och fina förutsättningar för låga scorer. Bäst av alla lyckades Amy Yang. Hon gick runt sex under par. Hon vann på damernas europatour när hon var sexton år 2006 på Nya Zeeland. Men hon har ännu inte lyckats vinna på LPGA trots att hon varit tvåa ett par gånger. Nu leder hon en major.

– Det vore väldigt, väldigt stort att vinna en major. Sex under par, det var en jättebra dag. Allt fungerade, speciellt puttningen. Slog slog några sneda slag men lyckades rädda par.

Nära att sluta

Hon är nu ett slag före australiensiska Lindsey Wright. Hon vann i början av året på Nya Zeeland, men hon var nära att lägga av förra året. Hon spelade sexton tävlingar och tog sedan ledigt.

– Jag trodde verkligen inte jag skulle komma tillbaka. Jag kände att jag håll på att kvävas av livsstilen och golfen. Och jag ville verkligen testa att göra något annat. Jag tog fyra månader ledigt. Det finns ingen press på mig längre och jag har kul igen.

Det var efter att hon förlorade mot Anna Nordqvist i LPGA-mästerskapet 2009 som det började gå nerför.  En depression som har varit svår för henne att ta sig ur. Men nu är hon på väg tillbaka.

– Som tur är har jag bra vänner som hjälpte mig att ta mig tillbaka. Så det är kul att jag sitter här igen eftersom jag aldrig trodde jag skulle spela igen.

Yani fortsätter spela bra

Suveräna världsettan Yani Tseng ser inte ut att sakta ner farten. Hon startade med 68 slag och är ensam trea.

– Jag var verkligen besviken idag. Jag gav mig själv många birdiechanser som jag inte satte. Men fyra under par och jag är med däruppe i resultatlistan. Det jag lärt mig de senaste åren är att om man inte känner att man spelar som bäst, om man ändå kan gå några under par så sätter man sig själv i en bra position.

Och det gjorde hon. Hon är bara två slag från täten. Tre slag efter finns sju spelare. Bland dem Paula Creamer. Men 31 spelare slutade under par och det återstår mycket golf i den kaliforniska öknen.


Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top