Karin Sjödin startade med 72 som kunde varit mycket bättre Foto: Getty Images

Följa

Sjödin bästa svenska

RANCHO MIRAGE: Inga svenska lyckades gå under par i den första rundan av Kraft Nabisco. Bäst av svenskorna var Karin Sjödin som gick runt på 72 slag och delar den 32:a platsen, sex slag efter ledarinnan. Flera av svenskorna hade problem på greenerna.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-30 Uppdaterad 2012-03-30

Så sänder tv

Bild 1116014

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116016 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Karin gick ut tidigt på det tionde hålet och började med elva raka par innan dagens enda birdie kom på tvåan, hennes elfte hål. En enda bogey på sexan och det en runda med mersmak.

–  Det var väldigt stabilt idag. Jag slog bollen väldigt bra och tyckte jag slog många bra puttar men de gick inte i. Det kändes riktigt, riktigt bra men jag fick inte ut någonting, sa Karin till Svensk Golf efter sin runda.

Problem på greenerna
Något som var något av ett genomgående tema för svenskorna under första dagen. Svårt att få i puttar på de snabba men mycket fina greenerna. Detsamma gällde för Maria Hjorth. Hon startade bra och var under par efter sju spelade hål. Men ett par bogeys tog död på hennes färd mot toppen och hon slutade ett över par.

– Det kändes ändå bra. Det var mycket bättre än förra veckan. Några treputtar och några missade chanser annars var det bra spel. Det var stabilt men jag fick inte riktigt till det, berättade “Mimmi” efter sin runda.

Två över par var gästspelande Louise Friberg, Caroline Hedwall och Anna Nordqvist. Även Anna hade svårt att få bollen i hål på greenerna.

– Jag slog bollen riktigt, riktigt bra idag. Träffade alla greener utom två. Och de två jag missar chippar jag in och missar. 35 puttar idag och en treputt på ettan och bogey på tvåan tog död på rundan. Men jag har slagit bollen bra i flera veckor nu så det borde lossna snart.

35 puttar för Anna var tolv fler än ledarinnan Yang.

Hedwall var på gång
Värst var det kanske ändå med Hedwall. Hon var rejält på gång och var två under par efter tolv hål (hon startade på tian) men tappade fyra slag på de sista sex hålen.

– Jag måste ha vaknat på fel sida idag. Jag brukar vara bra på att skaka av mig dåliga slag men idag lyckades jag inte med det. Jag blev riktigt irriterad. Det är bara att glömma bort och komma igen, berättade “Carro” efter sin runda.

Tre över par blev det till slut för Sophie Gustafson som enligt egen utsago “puttade som en kratta”. Men hon gjorde hela fem birdies men även tre dubblar. 

Yang i ensam ledning
Läs allt om majorn
TÄVLINGSBLOGGEN: Karin skadad – avancerar
TV: Så har hon blivit bättre

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-30
FöljaNyheter
Scroll to Top