Jesper Parnevik verkar vara på rätt väg och klarade kvalgränsen vid Transitions i Florida Foto: Getty Images

Följa

Parnevik vidare efter monsterputt

Jason Dufner tog över ledningen i Transitions Championship.Men i andra änden av listan över spelare på rätt sida kvalgränsen lyser ett välbekant namn: Jesper Parnevik klarade sin första kvalgräns sedan februari i fjol efter att ha rullat i en tolvmetersputt på sista hålet.

Text: Martin Strömberg • 2012-03-17 Uppdaterad 2012-03-17

Transitions

Datum: 15-18 mars

Bana: Copperhead, Innisbrook Resort, Florida

Regerande mästare: Gary Woodland

Förstapris: 990 000 dollar

Aktuell ställning

Läs mer:

Veteranernas dag i Florida

TV-TIDER

Fredag: 21.00-24.00 (Viasat Golf)

Lördag: 18.30-23.00 (Viasat Golf)

Söndag: 18.30-23.00 (Viasat Golf)

Tätstriden i Transitions känns mindre intressant just i det här skedet av tävlingen. Tvåan i fjolårets PGA-mästerskap, Jason Dufner, leder efter två raka 66:or.

Ledaren från första dagen, irländaren Padraig Harrington, tappade två slag under dagen och delar andraplatsen med amerikanen William McGirt.

För omväxlings skull är det mer intressant runt nedflyttningsstrecket. Den svenske kämpen, Jesper Parnevik, klarade kvalgränsen efter viss dramatik.

Den nyss 47 år fyllda Parnevik balanserade runt kvalgränsen hela varvet men inför svenskens sista hål, det nionde behövde han en birdie för att ta sig till minus ett totalt och därmed vidare till helgens spel.

Och att då stänka i ett monster för att ta sig vidare till helgen för första gången på ett drygt år måste anses hyfsat starkt.

Det ser också ut som att Parneviks rygg- och nackproblem är bättre. Han har ju gjort ett antal försök som ungefär slutat på samma sätt; med en ispåse och akutbesök hos naprapaten.

Kanske ändå att det finns liv och en del hyfsade resultat kvar i Parneviks kropp.

På söndag vet vi mer.

Av de övriga två svenskar som spelar i Florida ligger Peter Hanson på delad 43:e plats på två under par medan Carl Pettersson har spelat färdigt med två över.


Text: Martin Strömberg • 2012-03-17
FöljaNyheter
Scroll to Top