Carin Koch slår ut i på Mission Hills Country Club i Kalifornien – hennes favoritbana. Foto: Getty Images

Följa

Carin Koch rankar majortävlingarna

Svenska proffset Carin Koch har spelat många majors under sin karriär. Men Kraft Nabsico är hennes favorit. Här rankar hon tävlingarna, och berättar vad hon gillar med dem.

Text: Sylvia Luther • 2012-03-27 Uppdaterad 2012-03-27

1: Kraft Nabisco Championship

Datum: 29 mars–1 april. Spelplats: Mission Hills. Regerande mästarinna: Stacy Lewis. Historik: Startade 1983. Helen Alfredsson har vunnit en gång och Annika Sörenstam tre.
Kommentar: “Jag har alltid gillat Kraft Nabisco eftersom den spelas på en av mina favoritbanor. Tuff, krävande bana med smala fairways och höga ruffar. Bästa avslutningshål jag spelat, flera gånger har tävlingen avgjorts på sista hålet. Finns inte ett dåligt hål på banan. Härlig publik.”

2. US Women’s Open

Datum: 5–8 juli. Spelplats: Blackwolf Run. Regerande mästarinna: So Yeon Ryu. Historik: Startade 1950. Det var i den här majorn som Liselotte Neumann slog igenom 1988 och satte svensk damgolf på kartan. Jodå, Annika har tre segrar även i denna major.
Kommentar: “Det är alltid fantastiskt att vara med på US Open! Härlig stämning från tisdagen då det är mycket folk och många autografer att skriva. Spelas på olika fina banor, så under åren har jag fått se många ställen från Mississippi till Kohler, där den går i år igen. Black Wolf Run är en av de svåraste banor jag spelat. Det gäller mer än vanligt att träffa fairways och greener.” 

3. Ricoh Women’s British Open

Datum: 13–16 september. Spelplats: Royal Liverpool. Regerande mästarinna: Yani Tseng. Historik: Major sedan 2001. Eftersom det är OS i England flyttas tävlingen till hösten. Annika har en seger.
Kommentar: “British Open spelas på några av de bästa brittiska banorna. Ofta på links där det krävs kontroll och spelfantasi. Inte ovanligt att puttern kommer fram 20 meter utanför green. Ibland kan lottningen vara avgörande då det är stor skillnad att spela banan med eller utan vind. Den brittiska publiken är mycket kunnig och applåderar alltid bra slag! De har sina fikakorgar med sig, dukar upp och njuter.

4. Wegmans LPGA Championship

Datum: 7–10 juni. Spelplats: Locust Hill. Regerande mästarinna: Yani Tseng. Historik: Startade 1955. Annika Sörenstam har vunnit tre gånger i svit åren 2003–2005. Anna Nordqvist debuterade som LPGA-rookie med att vinna 2009.
Kommentar: “Jag har spelat denna bana, men inte som major. Inte i samma klass som de andra tre tycker jag. Wegmans är en av de äldsta sponsorerna på LPGA, så det är roligt att traditionen fortsätter och att tävlingen numera har högsta status. Den lilla staden Rochester lever upp när tävlingen är i stan så det är mycket publik och bra stämning. Banan är smal och hade hårda små greener när jag spelade.”


Text: Sylvia Luther • 2012-03-27
FöljaNyheter
Scroll to Top