Sjödin får behandling mitt in tionde hålets fairway Foto: Daniel Rosenlund

Följa

Karin skadad – och femma

RANCHO MIRAGE: Det blev en dramatisk runda för Karin Sjödin på fredagen. Hon spelade bra, skadade sig, reste sig och spelade bra igen. 67 slag var delat bäst för rundan och gav en femteplats totalt. Tre slag efter ledande Yani Tseng. Maria Hjorth avancerade till trettonde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-31 Uppdaterad 2012-03-31

Så sänder tv

Bild 1116038

Fredag och lördag00.30-03.30 
Söndag och måndag: 00.00-02.30

Kraft Nabisco Championship

Bild 1116040 

Speldatum: 29 mars – 1 april
Bana: Dinah Shore Tournament Course, Mission Hills
Prispengar: 2 miljoner dollar
Segrare: Stacy Lewis (2011)

Startfält
Startlista
Aktuell ställning
Penninglista

Fredagen blev ytterligare en dag som bjöd på fantastiskt väder och svaga vindar i Kalifornien.

Men det blev dramatiskt för Karin Sjödin. Hon var två under par när hon kom till det sjätte hålet. Ett hookat utslag gick i vattnet och det såg då ut som att hon skulle tappa slag.

Istället droppade hon, slog upp den nära och sänkte putten för par.

– Det blev bättre än en birdie med den räddningen. Jag spelade väldigt stabilt innan så det var väldigt skönt, berättar en sprudlande glad Karin för Svensk Golf efter sin runda.

Skadade sig
Av bara farten gjorde hon sedan två birdies till på sjuan och nian. Men mellan nian och tian var olyckan framme.

– Jag vet inte vad som hände. Något hände och sedan när jag skulle ta ett andetag gjorde det riktigt ont.

Hon lyckades slå ut på tionde hålet men fick sedan behandling mitt på tians fairway av tourens fysioterapeut. Med lite tejp och kylspray kunde hon fortsätta. Och av bara farten gjorde hon två birdies i rad.

– Det gick bra. Jag slog en klubba mer med järnen och det gör mest ont när jag svingar upp helt, berättar hon innan hon skyndar sig iväg för att få behandling. 

Enligt henne ska det inte vara något problem att spela. Hon går dessutom ut sent på lördagen och har chans att hinna få mer behandling innan dess.

En bogey på det sjuttonde hålet efter bunkerbesök följdes upp av en birdie på det artonde hålet. Skuggorna var riktigt långa men temperaturen fortfarande hög då Karin kom in eftersom hon gick i den sista bollen och skadeavbrottet tog tid.

Maria avancerade
Även en annan svenska spelade upp sig under fredagen. Maria Hjorth var bara ett slag sämre än Karin på rundan med 68 slag. Hon rivstartade med tre raka birdies. Sedan kom en räcka par innan ett par dåliga utslag ledde till bogeys på tian och elvan.

– Det var väldigt bra idag. Ett par dåliga slag där i mitten men det gjorde att jag skärpte mig och jag lyckades vända på det, berättar “Mimmi” för Svensk Golf.

Och vände det gjorde hon. Hon gjorde två birdies på femton och sexton och sedan på det artonde slog hon en jättedrive och kunde nå par-femhålet på två slag med en järnfemma från 180 meter. Eagleputten strök hålet och gav en lätt birdie.

I helgen väntas det blåsa mer och det är inget som hon har något emot.

– Om det blir mer vind känns det som det kommer att gynna mig. Det gynnar oss som slår lite hårdare på bollen och lite längre.

Maria är nu på trettonde plats, fem slag efter ledarinnan.

Två svenskor utslagna
Caroline Hedwall hade en upp och ner dag med fem birdies men även en dubbel och tre bogeys och är på delad 48:e plats. Hon har snabbt efter några tävlingar i USA blivit något av en publikfavorit med sitt utåtriktade sätt. Judy Rankin, den gamla storspelaren som vann här 1973, jobbar nu för Golf Channel och sa i sändningen att “Carro” numera är en av hennes favoriter.

Anna Nordqvist hade ytterligare en frustrerad dag på greenerna och kom för andra dagen i rad in på 74 slag. Hon avslutade med birdie på arton och det gjorde att hon klarade kvalgränsen precis.

Sophie Gustafson och numera deltidsspelaren Louise Friberg hamnade på fel sida kvalgränsen.

TÄVLINGSBLOGGEN: Vindspelaren Sjödin
Läs allt om majorn
TV: Så har hon blivit bättre
Yani ångar på

Text: Daniel Rosenlund • 2012-03-31
FöljaNyheter
Scroll to Top