Under fjolårets Phoenix Open spelade titelhållaren Mark Wilson delar av rond 3 med en osthatt på huvudet som en hyllning till Green Bay Packers. Foto: Getty Images

Följa

Vem vinner WM & Super Bowl?

Spencer Levin leder Waste Management Phoenix Open inför avslutningen. Rond 4 avgörs samma dag som Super Bowl. Golfstjärnorna är mycket intresserade av NFL-finalen. Det blir en Super Sunday i USA.

Text: CM Hellsten • 2012-02-05 Uppdaterad 2012-02-05

Waste Management Phoenix Open

Bild 1115220

Speldatum: 2-5 februari.
Spelplats: TPC Scottsdale, Scottsdale, Arizona.
Prispengar: $ 6 100 000.
Segrare: Mark Wilson (2010).

Startfält
Starttider
FedExCup
Aktuell ställning 

TV-tider

Bild 1115222

Torsdag: 22.00-01.00.
Fredag: 22.00-01.00.
Lördag: 21.00-00.00.
Söndag: 21.00-00.00

När 27-årige Spencer Levin kom in efter lördagsvarvet med 68 (-3) i Waste Management Phoenix Open så hade han utökat sin ledning men hade inte riktigt koll på med hur många slag han ledde.
Så Spencer frågade journalisterna.
De svarade:
– Du är sex slag före.
Replik:
– Om någon hade sagt att jag skulle ha sex slags ledning efter det där öppningshålet i torsdags så hade jag skrattat. Det här är helt galet – men det känns bra.

Spencer Levin inledde Phoenix Open med en bogey på sitt första hål (banans tionde) men sedan gick det hela 40 hål innan nästa misstag kom. Med 196 (-17) jagar han sin första seger på PGA Tour.
Precis som Kyle Stanley gjorde förra veckan i San Diego. Stanley ledde med fem slag inför sista varvet på Torrey Pines men tappade allt, inklusive tre slags ledning på sista hålet och föll i ett särspel.
– Det var otroligt tufft för Kyle, säger Spencer Levin.

Levin vet hur han ska undvika en liknande kollaps på TPC Scottsdale.
– Det kändes annorlunda att spela med en stor ledning. Jag försökte att inte tänka på det. Jag visste att jag var tvungen att bara fokusera på mitt eget spel och det fungerade bra i dag.

Den senaste spelaren som tog sin första PGA Tour-seger i Phoenix Open är J.B. Holmes 2006. På lördagen kom det svindlande 173 210 åskådare till Stadium Course och det är ett nytt publikrekord. Den tidigare högsta noteringen var 170 802 från 2008. Sedan i måndags har Phoenix Open lockat 459 815 fans. Kanske slås veckorekordet från 2008 – då var det totalt 535 356 besökare.

Världssexan Webb Simpson är tvåa med 202 (-11). Bubba Watson och John Huh delar tredjeplatsen med 203 (-10). I en kvintett som delar femteplatsen på 204 (-9) ingår Kyle Stanley och Phoenixfavoriten Phil Mickelson är delad tia med 205 (-8).

Hela den här veckan i USA har nedräkningen pågått inför Super Bowl XLVI som avgörs på Lucas Oil Stadium i Indianapolis natten mot måndag svensk tid. Där möts New England Patriots och New York Giants i finalen av National Football League-slutspelet.
Det är en repris från Super Bowl 2008.
Då spelades matchen i en annan del av Phoenix, bara några mil från TPC Scottsdales Stadium Course.
Fokus i Super Bowl hamnar på lagens quarterbacks – Tom Brady (New England) och Eli Manning (New York).
Båda spelar golf. Manning har sänkt sig till sju i handicap. Brady, som pendlar mellan åtta och tio, har tidigare funnits med i AT&T Pebble Beach National Pro-Am.

Super Bowl har varit i fokus även på TPC Scottsdale och under Phoenix Open har spelarna efter ronderna återkommande fått tippa resultatet.
Spencer Levin bor utanför Sacramento i Kalifornien och fick sitt mellannamn efter San Francisco 49ers legendariske quarterback Joe Montana.

Phil Mickelson spelade pro-am tillsammans med Emmitt Smith, trefaldig Super Bowl-mästare med Dallas Cowboys.
– Vi hade himla kul. Emmitt är en kille som är extremt framgångsrik med allt han gör. Vi pratade mycket under ronden, sa Phil på presskonferensen efteråt.

Vem som vinner?
– Jag är inte riktigt säker. Patriots verkar vara ett bättre lag men Giants tycks vinna mot dom varje gång. Det ska bli otroligt spännande att se matchen.

Titelförsvararen i Phoenix Open, Mark Wilson, är delad 60:e med 213 slag och på par totalt. Han kommer ursprungligen från Wisconsin och håller på Green Bay Packers, som i år slogs ut av just New York Giants.
Under tredje varvet i fjol spelade han i favoritlagets färger och på det 16:e hålet bytte han ut den gula golfskärmen mot en stor osthatt som Packers fans brukar ha på huvudet.

PGA Tour har även publicerat ett webb-TV-reportage som enbart handlar om Super Bowl där spelarna berättar om sina favoritminnen och tippar utgången.
Rickie Fowler är delad 31:a med 209 (-4). Han delar platsen med den ende kvarvarande svensken Carl Pettersson.
– Jag gillar Brady och The Patriots. Pats vinner med tre, säger Ricke Fowler.

Tävlingens tvåa, Webb Simpson:
– Mitt bästa minne var när Arizona Cardinals mötte Pittsburgh Steelers 2009. Jag och min caddie satt på en bar här i Phoenix och såg matchen med alla Cardinals-supportrar. Då bestämde vi oss för att heja på Steelers…

Och vinner i år gör…?
– Pats. Med 31-24.


Text: CM Hellsten • 2012-02-05
FöljaNyheter
Scroll to Top