Ska det bli ännu en seger på Pebble Beach för Tiger? Foto: Getty Images

Följa

Tiger har vittring

När Tiger Woods tar på sig sin röda tröja söndag eftermiddag på Pebble Beach känner han segervittring. Tillsammans med sin gamle rival Phil Mickelson tar han i näst sista boll upp jakten på den ledande sydkoreanen Charlie Wi.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-02-12 Uppdaterad 2012-02-12

AT&T Pebble Beach National Pro-Am

Datum: 9-12 februari
Banor: Pebble Beach Golf Links (värdbana), Monterey Peninsula GC, Spyglass Hill GC, Kalifornien, USA
Prispengar: 6,4 miljoner dollar
Vinnare: D.A. Points (2011)

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

FedEx Cup Ranking

Relaterat
Chopras drömdubbel
Platt fall för Chopra
Uppåt för Blixt

TV-TIDER
Alla dagar (torsdag-söndag): 21.00-00.00, Viasat Golf

Efter tre dagars spel på tre banor är det professionella fältet nu reducerat till 68 spelare, som på värdbanan Pebble Beach ska fördela prispengarna sinsemellan.

Charlie Wi, som gjorde en bogeyfri 69:a på Spyglass Hill på lördagen, behåller sin ensamma ledning. Han får sällskap i ledarbollen av Ken Duke, som efter en 65-rond på Monterey Peninsula är ensam tvåa, tre slag bakom sydkoreanen.

Wi är rankad 175:a i världen, Duke 258:a. Ingen av dem vet hur det känns att vinna på PGA Tour.

Det vet grabbarna som jagar i bollen framför dem. Tiger Woods är fyra och Phil Mickelson sex slag efter och att de går ut med seger i sikte är självklart. Det vet mycket väl vad som kan hända under avslutningsdag på Pebble Beach, i synnerhet om stillahavsvindarna friskar i.

Fyra slag – så nära ledningen efter 54 hål har Tiger Woods inte varit i en reguljär PGA Tour-tävling sedan US Masters 2010.

– Jag känner mig bekväm med min nya sving. Men målet är detsamma som det alltid varit och det är att vinna golftävlingar, sa en harmonisk Tiger efter att ha gått på 67 slag på Pebble Beach.

Att Tiger vet hur man spelar banan råder det ingen tvekan om. Han har vunnit Pebble Beach Pro-Am två gånger – innan han gjorde ett tioårigt uppehåll från tävlingen – och hur det gick här i US Open 2000 är välkänt. Det vara då han vann med 15 slag före närmaste konkurrenter.

Det är nästan bara amerikaner som jagar den ledande Charlie Wi. Den ende europé som har en avlägsen segerchans är Padraig Harrington, som delar niondeplatsen på -8 (sex slag efter). Irländaren var under lördagen länge förste utmanare till Wi men tappade fyra dyrbara slag på sina fem sista hål på Spyglass Hill.

Blixt håller stilen
Lite i skuggan av den toppstrid som fångar allt fokus fortsätter nykomlingen Jonas Blixt från Karlstad att spela riktig bra golf. Efter ronderna 70-69-69 (Monterey Peninsula på lördagen) ligger svensken på delad 20:e plats. Med sex under par i totalen är Jonas bara två slag från en topp 10-placering och tre efter gänget som delar fjärdeplatsen.

Däremot har det varit nattsvart för Daniel Chopra under de tre tävlingsdagarna. Han var inte ens nära att ta sig vidare till finalronden utan slutade på 177:e plats efter rondserien 74-77-74. Daniel hade säkert gärna bytt sina två hole-in-one från måndagens inspelning mot en söndagstid på Pebble Beach.


Text: Jörgen Ohlson • 2012-02-12
FöljaNyheter
Scroll to Top