Richard S. Johnson har precis avgjort Scandinavian Masters på Bro Hof och jublar ikapp med caddien Anders Timell.

Följa

Masters – Stanleys Cup

Richard S. Johnson kom hem till Stockholm och avgjorde Scandinavian Masters på Bro Hof. Det var Stanleys enda segerpokal 2010 - och räckte till en femteplats på listan över Årets Golfare. Nästa år vill han vinna i USA igen.

Text: CM Hellsten • 2010-12-27 Uppdaterad 2019-12-11

Årets Golfare 2010

10. Rikard Karlberg 9. Anna Nordqvist 8. Sophie Gustafson 7.  Caroline Hedwall
 6. Carl Pettersson 
 5. Richard S Johnson 4. xx (presenteras den 28 dec)
 3. xx (presenteras den 29 dec)
 2. xx (presenteras den 30 dec)
 1. xx (presenteras den 31 dec)

Utnämningen Årets Golfare har delats ut sedan 1966, och listan utses av en jury. Annika Sörenstam har hittills flest inteckningar, med sina nio titlar. Liselotte Neumann och Anders Forsbrand har tre var. Vem som tar hem förstaplatsen i år ser ni enligt listan ovan.(Klicka p�� namnen för att läsa artiklarna).

Ni minns säkert hur det var i juli. Sveriges European Tour-tävling gjorde sin urpremiär på Bro Hof Slott Golf Club och inför fullsatta läktare på Stadium Course avslutningshål sänkte Richard S. Johnson en putt från åtta meter för att vinna Nordea Scandinavian Masters. Victory Valley blev en segerdal.
Och triumfen Richards Stanley Cup.

På den här sidan Atlanten var Johnson en vinnare 2010 men på PGA Tour gick det inte lika bra och i slutet av säsongen var han därför tvingad att åka till Orlando för att förnya sitt tourkort i Q-Schools sista kvalsteg.
Han lyckades.

När spelåret summerades och juryn fick rösta fram Årets Golfare hamnade Richard S. Johnson på femte plats.
– Jag hade väl inte mitt bästa år men med segern i Nordea Scandinavian Masters så blev det ändå en av mina bättre säsonger. Jag hade velat spela bättre på PGA Tour, men över lag så är jag nöjd. Spel tee till green var stabilt hela året, det som jag behöver jobba på till nästa år är närspelet och puttningen.

Vem tycker du är Årets Golfare?
– Peter Hanson. Han har haft ett grymt stabilt år, spelat in sig i Ryder Cup och etablerat sig som en riktig världsspelare.

Vad betydde segern på Bro Hof?
– Att vinna inför familj och vänner på det sättet var verkligen magiskt. Vinsten betydde väldigt mycket för självförtroendet inför resten av säsongen och jag hade en rätt bra höst.

Och hur jobbig var kvalveckan på Orange County?
– Det är aldrig kul att spela Q-School, det var en jobbig och LÅÅÅNG vecka men samtidigt är det en vecka med många möjligheter. Jag hade dock en liten back up-plan om det inte hade gått vägen med 15 starter på PGA och full status på Europatouren.

Hur ser du på 2011?
– Jag är riktigt taggad inför nästa säsong, jag tror att det kommer att bli mitt bästa år. Målsättningen är att vinna i USA igen.

Efter det tuffa slutkvalet åkte Richard S. Johnson till Caymanöarna på semester. Nu är han hemma i Floridas Jupiter för att fira jul och nyår och påbörja uppladdningen inför säsongspremiären.
RSJ spelar sin första tävling på Hawaii (Sony Open 13-16 januari) eller i San Diego (Farmers Insurance Open 27-30 januari).


Text: CM Hellsten • 2010-12-27
FöljaNyheter
Scroll to Top