Carl Pettersson har tränat hårt och fått en bra start på säsongen Foto: Getty Images

Följa

Medborgarskapet inget hot mot Ryder Cup-plats

LOS ANGELES: Förra säsongen var han bland de tio bästa fem gånger och spelade in närmare tio miljoner kronor. Trots det var Carl Pettersson inte nöjd. Inför den här säsongen har han tränat hårdare och siktar upp bland de femtio bästa i världen.

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-16 Uppdaterad 2012-02-16

TV-tider

Bild 1115365

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 21.00 – 00.00
Söndag: 21.00 – 00.00

Northern Trust Open

Bild 1115367 

Speldatum: 16 – 19 februari
Bana: Riviera Country Club, Pacific Palisades
Prispengar: 6,6 miljoner dollar
Segrare: Aaron Baddeley (2011)

Starttider
Startfält
Aktuell ställning
Fedex Cup

Läs också:

Medborgarskapet inget hot mot Ryder Cup
Säsongsdebut för “Fidde”

De flesta hade varit nöjda med en säsong som den Pettersson hade under 2011 men inte den fyrfaldige vinnaren. Han bestämde sig för att träna hårdare under uppehållet och det har redan betalt sig. Den här säsongen har börjat bra med bland annat en andraplats i Sony Open på Hawaii.

– Jag spelade inte direkt dåligt under förra året men jag bestämde mig för att träna lite hårdare. Jag tycker spelet känns bättre redan. Jag spelade bra på Hawaii och även i de andra jag spelat utan att riktigt få till det, berättar han för Svensk Golf.

Ny amerikansk medborgare
Förutom att han tränat hårdare under vintern än vanligt har han också hunnit med att bli amerikansk medborgare. Men var inte oroliga. Han har numera dubbla medborgarskap och kommer även fortsatt att representera Sverige. Och det enda Ryder Cup-lag som han kommer att kunna spela för är det europeiska.

– Jag tyckte det var dags. Jag har bott i USA i 22 år och mina barn är födda här. Men jag har kvar mitt svenska pass och jag tror inte det har någon stor praktisk betydelse.

När man som  “Big Dog” redan vunnit fyra gånger i karriären är det naturligtvis segrar som räknas. Och att ta sig upp på världsrankingen.

– Jag ser fram emot säsongen. Att vinna igen och ta mig upp bland de 50 bästa i världen igen. Det var ett par år sedan jag var däruppe, säger Carl innan han ställer sig på rangen på Riviera för ytterligare ett träningspass inför Northern Trust Open.

Den här banan är en av hans favoriter på touren och även om han inte haft några stora framgångar  de senaste åren var han sjua i dåvarande Nissan Open 2006.

Säsongsdebut för "Fidde"

Text: Daniel Rosenlund • 2012-02-16
FöljaNyheter
Scroll to Top