Pat Perez gjorde fem birdies på de sista sex hålen och övertog ledningen på Quail Hollow. Foto: Getty Images

Följa

Pettersson fyra efter

Carl Pettersson behåller efter en ny 68:a sin delade sjätteplats, fyra slag från ledningen, efter den andra ronden i Wells Fargo Championship.

Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-07 Uppdaterad 2019-12-11

Wells Fargo Championship

Datum: 5-8 maj
Bana: Quail Hollow Club, Charlotte, North Carolina
Prispott: 6,5 miljoner dollar
Vinnare: Rory McIlroy (2010)

Deltagarlista
Starttider
Aktuell ställning
FedEx Cup Ranking

Tidigare artiklarCarl med i toppstriden

Ny ledare i tävlingen är Pat Perez, som efter en rasande grann finish skaffat sig ett gyllene läge inför helgen.

Perez var fyra slag från täten när han stod på 13:e tee med sex hål att spela. Fem birdies senare var han i ensam ledning och med en marginal på två slag till närmaste konkurrenter.

– Det här var ingenting jag ens funderade på när jag gick upp på 13:e tee, det kan jag lugnt säga, sa Perez på presskonferensen.

Amerikanens snygga spurt gav en 65-rond och tolv under par i sammandraget. Närmast efter, på -10, finns Bill Haas och Jonathan Byrd och ytterligare ett slag efter jagar Phil Mickelson (66 på fredagen) och Lucas Glover. Idel amerikaner på de fem första platserna, alltså.

Innan Pat Perez klev in i handlingen var allt ljus riktat mot Lucas Glover, som var sex under par på ronden efter tio hål och i ensam ledning. Han såg då ut att kunna hota Rory McIlroys banrekord från i fjol på 62 slag.

Men Glover gick de sista sex hålen två över par, att jämföras med Perez fem under. Så snabbt kan det svänga.

Carl Pettersson fortsätter att övertyga med lugnt och säkert spel. Innan han gjorde fredagens första bogey, på elfte hålet, var han bara ett slag från ledningen. Calle lyckades sy ihop sin andra raka 68-rond, han delar sjätteplatsen med Vijay Singh och Stewart Cink, och har bara fyra slag upp till Perez.

Det blir ytterligare en svensk på banan i helgen. Richard S Johnson låg skrynkligt till med nio hål att spela men avslutade strålande. Han rullade i fyra birdies under sina bogeyfria sista nio (banans 1-9) och klättrade till delad 50:e plats. “Stanley” hade 69 på ronden och är -1 i totalen.

Det krävdes par för fortsatt spel, en gräns som missades med ett enda slag av Fredrik Jacobson (73-72) och Robert Karlsson (75-70). Snöpligt speciellt för Jacobson, som såg ut att ha säkrat spel i helgen men som avslutade ronden med två bogeys.

Henrik Stenson fortsätter att söka formen. Med ronderna 75-76 var han den här gången hela sju slag från att gå vidare.


Text: Jörgen Ohlson • 2011-05-07
FöljaNyheter
Scroll to Top