Carl Pettersson visar fin januariform i Honolulu. Foto: Getty Images

Följa

Carl behåller andraplatsen

Carl Petterson fortsätter att spela bra golf på Hawaii. När Sony Open kommit halvvägs behåller han sin delade andraplats. "Big Dog" är två slag efter nye ledaren Matt Every.

Text: Jörgen Ohlson • 2012-01-14 Uppdaterad 2012-01-14

Sony Open in Hawaii

Datum: 12-15 januari
Bana: Waialae GC, Honolulu, Hawaii
Prispott: 5,5 miljoner dollar
Vinnare: Mark Wilson (2011)

Deltagarlista
Starttider
Aktuell ställning

Rond 1
Gott nytt år, Calle

TV-TIDER
Viasat Golf
Lördag: 01.00-04.30 (rond 2)
Söndag: 01.00-04.30 (rond 3)
Måndag: 01.00-04.00 (rond 4)

28-årige Matt Every från Florida, som öppnat 66-64 och är tio under par i sammandraget, har varit rubrikernas man även utanför golfbanan. På sommaren 2010, under sitt rookieår på PGA Tour, blev han arresterad och fängslad för narkotikabrott och blev avstängd från touren under tre månader.

När Every efter sin 64:a på fredagen hamnade i centrum för pressens uppmärksamhet togs de gamla synderna upp igen.

– Jag har lämnat det där bakom mig.Jag använder inte droger, det var en smutsig härva. Jag råkade vara på fel plats vid fel tillfälle. Men jag klandrar inte touren för att jag stängdes av. De gjorde vad de måste göra, sa Every till AP.

– Jag hänger ihop med samma människor idag som jag gjorde då. Jag har bra vänner. Om någon av mina vänner röker mariujana då och då tänker jag inte säga att “du är inte min vän längre”. Jag känner, ärligt talat, fler människor som röker marijuana än som som inte gör det. Det kanske inte är politiskt korrekt att säga så, men det är sanningen.

Every missade, främst på grund av suspenderingen, sitt tourkort 2010 och han lyckades inte återerövra det vid kvalskolan. Men efter en 18:e plats på Nationwide Tour-rankingen ifjol är han nu tillbaka på stora touren.

På fredagen avslutade han med tre raka raka birdies för en 64:a och ensam ledning.

– Jag spelade bra, gjorde inga misstag. Sänkte några bra puttar och slog en del bra järnslag. Det gamla vanliga, sa Every.

Amerikanen är med sina tio under par två slag före Carl Pettersson, som delar andraplatsen med kanadensaren David Hearn.

Pettersson följde upp sin 65:a från i torsdags med en 67-rond och har på sina två inledande ronder bara gjort en bogey. Den kom på det 17:e hålet på fredagen.

“Big Dog” får sällskap av ytterligare en svensk under helgens spel  på Waialae GC. Debutanten Jonas Blixt, som i likhet med ledaren Matt Every tagit sig in på touren via Nationwide Tour, noterade en prydlig bogeyfri 67-rond och det var precis vad som krävdes för fortsatt spel. Blixt gjorde en eagble och en birdie och är i sammandraget ett under par.

De övriga två svenskarna är utslagna. Daniel Chopra (71-74) var sex och Jesper Parnevik (76-70) sju slag från att klara kvalgränsen.

Väderproblem i Sydafrika

Text: Jörgen Ohlson • 2012-01-14
FöljaNyheter
Scroll to Top